Wendy Megson, o femeie de naționalitate britanică în vârstă de 62 de ani, a fost condamnată la trei ani și trei luni de închisoare pentru implicarea într-o schemă frauduloasă prin care și-a prezentat în mod fals propria companie, Manx Equitherapy Limited (MEL), ca organizație caritabilă, obținând în mod ilegal diverse beneficii.

După cum relatează BBC, compania MEL a fost înființată pentru a ajuta copiii orfani din România dar a utilizat donațiile primite în alte scopuri.

- Continuarea după publicitate -

În viclenia ei elaborată, Megson a folosit numărul înregistrat de organizație caritabilă al unei entități non-profit complet neafiliate pentru a solicita donații pentru MEL.

Ea a reușit chiar să obțină o donație substanțială de 1.000 de lire sterline din schema Tesco Bags of Help în 2017. Acest program permitea cumpărătorilor să aleagă o organizație caritabilă pentru a primi fonduri, iar inculpata a exploatat-o ​​în propriul beneficiu.

În plus, înșelăciunea s-a extins la documentația și informațiile online ale companiei sale, care prezentau în mod proeminent numărul legitim de caritate al unei organizații a cărei mandatar era încă din 2012, ceea ce a adăugat un plus de fraudă acțiunilor ei.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce afișa compania MEL ca o organizație non-profit care oferea terapie prin călărie pe diverse platforme online și rețele sociale între 2013 și 2019, inculpata dirija simultan mai multe lecții private de călărie pentru profitul personal.

În cei șase ani, inculpata a pretins de la stat în mod fraudulos suma de 31.366 de lire sterline în sprijinul veniturilor sale, pozând în mod fals ca o mamă singură care nu a putut lucra din cauza unei boli.

Investigațiile autorităților britanice asupra finanțelor companiei MEL au dezvăluit un cont bancar cu depozite de peste 100.000 de lire sterline, pe care inculpata îl folosea pentru a-și permite un stil de viață generos.

În realitate, MEL fusese înregistrată ca și companie în 2012, cu inculpata și fiul ei listați ca manageri, dar nu a fost niciodată înregistrată oficial ca organizație de caritate.

Necazurile legale ale lui Megson nu s-au încheiat cu acest caz. În luna august a anului trecut, ea fusese condamnată la 20 de săptămâni de închisoare, pentru implicarea ei în acțiuni de cruzime împotriva animalelor.

- Continuarea după publicitate -

În timpul procesului pentru aceste noi infracțiuni, comportamentul recalcitrant al inculpatei a dus la arestarea sa în a doua zi a audierii din luna iunie.

Ulterior, ea a refuzat să participe la proces, ceea ce a dus la condamnarea ei de către un juriu pentru două capete de acuzare de înșelăciune, două capete de acuzare pentru o infracțiune legată de caritate și nouă capete de acuzare de fraudă a beneficiilor.

Deși inculpata nu a participat la ultima ședință a procesului, judecătorul Deemster Graeme Cook a condamnat-o la Tribunalul din Douglas (Insula Man) pentru infracțiunile sale, precum și pentru că a refuzat cu fermitate să se prezinte în instanță pentru audiere.

Sursa foto: BBC

- Continuarea după publicitate -