Un incident tragic, care a provocat moartea unei mame devotate a doi copii, Ashley Summers, a avut loc luna trecută în statul american Indiana.

După cum relatează Daily Mail, decesul femeii de 35 de ani a fost consecința unui lucru neașteptat și neobișnuit: toxicitatea apei băută în cantitate mare, într-un timp scurt.

- Continuarea după publicitate -

Într-o zi relaxată pe Lacul Freeman (un lac de acumulare situat în apropierea orașului Monticello), în weekendul prelungit cu ocazia Zilei Naționale din 4 iulie, Ashley s-a trezit cuprinsă de o sete necruțătoare.

În ciuda faptului că și-a petrecut ziua în mijlocul apelor răcoritoare ale lacului, ea a experimentat simptome de deshidratare, s-a simțit amețită și a avut o durere de cap persistentă.

Într-o încercare disperată de a-și potoli setea neînduplecată, ea a consumat în doar 20 de minute, echivalentul a doi litri de apă.

- Continuarea după publicitate -

Când s-a întors acasă, ea s-a prăbușit în garaj, după ce a suferit o tumefiere severă a creierului. De atunci nu și-a mai recăpătat niciodată cunoștința.

La spitalul Arnett al Universității din Indiana, medicii au diagnosticat-o cu hiponatremie, o afecțiune care apare dintr-un aflux excesiv de apă în organism, care afectează echilibrul delicat al nivelurilor de sodiu și lichide.

În fața acestei situații tragice, fratele victimei, Devon Miller, a rămas neîncrezător când a auzit despre starea ei. Familia a fost profund șocată de gravitatea și raritatea situației.

Ashley fusese bine dispusă în timpul vizitei lor la Lacul Freeman, o destinație de vară preferată, pe care o adora pentru aventurile sale pe apă.

- Continuarea după publicitate -

Excursia familiei la Lacul Freeman începuse într-o sâmbătă însorită, care a durat până marți, 4 iulie. Cu toate acestea, în ultima zi a călătoriei lor, efectele deshidratării au devenit evidente.

Chiar dacă a băut cantități mari de apă, setea ei a rămas nesățioasă, ducând în cele din urmă la rezultatul tragic.

Hiponatremia, o afecțiune enigmatică, apare din sistemele complicate de organe ale corpului, în special rinichii, care se străduiesc să mențină un echilibru delicat de fluide și electroliți.

Scopul principal al organismului este de a asigura o funcționare adecvată a celulelor printr-un echilibru între apă și electroliții esențiali precum sodiu, potasiu și clorura.

- Continuarea după publicitate -

Dintre aceștia, sodiul joacă un rol esențial în comunicarea celulară prin impulsuri electrice. În plus, facilitează absorbția nutrienților în sistemul digestiv și reglează nivelul lichidelor din rinichi.

O tragedie care a început ca o zi de relaxare la Lacul Freeman s-a încheiat cu tristețe, lăsând un gol care avea să fie profund simțit de toți cei care au iubit-o pe sărmana Ashley.

Surse foto: Pixabay, Daily Mail