Un incendiu devastator a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 9 august, la o reședință de vacanță destinată persoanelor cu dizabilități situată în localitatea franceză Wintzenheim din departamentul Haut-Rhin (regiunea Grand Est), care a dus la moartea nefericită a nouă persoane, după cum relatează publicația Le Parisien.

În timp ce flăcările uriașe au mistuit imobilul situat în Wintzenheim, un oraș pitoresc de lângă granița cu Germania, la ora 14:00, două persoane erau încă date dispărute și s-a presupus că nu au supraviețuit incendiului.

- Continuarea după publicitate -

Conflagrația, care fusese deja stinsă la acea oră, a determinat și evacuarea a 17 ocupanți din incintă, o persoană necesitând spitalizare. Locuitorii orașului Wintzenheim au fost martori la infernul care a cuprins aproximativ 3.200 de metri pătrați din suprafața totală a imobilului de 5.400 de metri pătrați.

O formidabilă „armată” formată din 80 de pompieri s-a luptat cu vitejie cu flăcările devastatoare, în timp ce autoritățile au cercetat cu minuțiozitate originea izbucnirii incendiului. Instituția care administrează imobilul a satisfăcut nevoile persoanelor cu dizabilități prin inițiativele a două organizații caritabile distincte.

Ca răspuns la acest eveniment tragic, președintele francez Emmanuel Macron a transmis sincere condoleanțe rudelor victimelor. El a declarat: „ În Wintzenheim, flăcările au devastat o locuință care găzduia persoane cu dizabilități și însoțitorii lor”.

- Continuarea după publicitate -

„În fața acestei tragedii, gândurile mele se îndreaptă spre victime, spre răniți, spre cei dragi ai lor. Mulțumesc forțelor noastre de securitate și serviciilor noastre de urgență mobilizate”, a adăugat președintele Franței.

Rezonând cu sentimentele lui Macron, premierul Elisabeth Borne și-a anunțat intenția de a vizita orașul afectat în compania Aurorei Berge, ministrul solidarității, independenței personale și persoanelor cu dizabilități.

Borne a precizat: „Primele mele gânduri sunt alături de victime și de cei dragi lor. Apreciez răspunsul pompierilor”.

Sursă foto: Le Parisien

- Continuarea după publicitate -