Decretul cu privire la promulgarea Legii pentru modificarea articolului 91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal a fost semnat de către președintele României vineri, 7 iulie 2023, și va fi publicat ulterior în Monitorul Oficial, potrivit Poliției de Frontieră.

Această nouă modificare adusă Codului Penal exclude posibilitatea suspendării executării pedepselor cu închisoarea pentru conducătorii de vehicule care, după consumul de alcool sau droguri, ori fără deținerea unui permis de conducere valabil, provoacă un accident rutier mortal.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit acestei modificări legislative, toți conducătorii auto care se confruntă cu situații de acest fel vor primi pedepse la închisoare cu executare, care vor trebui aplicate efectiv.

În consecință, trebuie reținut faptul că în cazul în care o persoană este ucisă din culpă într-un accident rutier, iar șoferul nu deține permis de conducere,conduce sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, suspendarea executării pedepsei cu închisoarea nu va mai fi posibilă.

Regula se aplică și în situații în care conducătorul auto provoacă moartea a două sau mai multor persoane în urma unui accident rutier produs în cazurile sus-menționate.

- Continuarea după publicitate -