În cursul controlului efectuat sâmbătă, 2 septembrie, pe autostrada A7, poliția federală din Germania a surprins doi cetățeni moldoveni care locuiau ilegal în această țară și le-au confiscat documentele de identitate românești care erau false.

Potrivit publicației PressePortal, cei doi moldoveni care pretindeau că sunt români se aflau deja ilegal în Germania de aproximativ doi ani. Șoferul germano-rus al grupului de turiști care venea din Austria, trebuie să confrunte acuzația de tentativă de contrabandă.

- Continuarea după publicitate -

Ofițerii de poliție federală din Kempten au oprit inopinat un vehicul cu numere de înmatriculare germane în orașul Nesselwang din districtul Ostallgäu (Bavaria), care intrase mai devreme în țară prin tunelul de frontieră Füssen.

În afara șoferului de 47 de ani, în vehicul se aflau și doi cetățeni moldoveni. Un tânăr de 27 de ani și logodnica sa, de 28 de ani, s-au identificat cu pașapoartele moldovenești.

Conform ștampilelor de intrare din documente, polițiștii au constatat că cei doi cetățeni moldoveni au depășit deja termenul permis de ședere scurtă fără vize în spațiul Schengen cu câte un an și jumătate fiecare.

- Continuarea după publicitate -

În timpul percheziției vehiculului, polițiștii au depistat și două buletine de identitate românești eliberate pe numele celor doi cetățeni moldoveni și un permis de conducere românesc cu datele personale ale bărbatului.

Toate aceste documente s-au dovedit a fi contrafăcute. Oamenii legii au aflat că cei doi sunt înregistrați ca cetățeni români de un an de zile, cu domiciliul în localitatea Bad Honnef (Renania de Nord-Westfalia).

La interogatoriu, cuplul a declarat că au cumpărat actele falsificate cu aproximativ 5.000 de euro din Republica Moldova și locuiau ilegal în Germania de aproximativ doi ani. În momentul controlului, cei trei se întorceau împreună dintr-o vacanță de șase zile petrecută în Rimini (Italia).

În plus, prin verificarea percheziției șoferului, polițiștii au aflat că împotriva acestuia, cu antecedente pentru fraudă cu subvenții, exista o amendă emisă de Parchetul din Bonn pentru recuperarea activelor din cauza întârzierii insolvenței.

Se pare că șoferul nu a reușit să strângă suma necesară, de peste 650 de euro, pentru plata amenzii. Suspectat de contrabandă, acesta a reușit să ajungă acasă după ce s-a consultat cu oficiali ai Parchetului din Kempten (Bavaria).

- Continuarea după publicitate -

Cei doi cetățeni moldoveni au fost acuzați de tentativă de intrare neautorizată și obținerea de acte de identitate oficiale false. Poliția federală a trimis cuplul înapoi în Austria, de unde intraseră pe teritoriul german.

Sursa foto: PressePortal