Un minor de naționalitate română a fost arestat sâmbătă, 12 august, de carabinierii din Treviso (regiunea Veneto) pentru infracținea de jaf comis asupra unei pensionare la un bancomat din Ponzano Veneto (provincia Treviso).

Conform relatărilor publicației Giornale Nord Est, o femeie în vârstă a retras în urmă cu o săptămână suma de 1.500 de euro de la un bancomat amplasat pe via Chiesa din localitatea Ponzano Veneto.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce bătrâna se afla în fața bancomatului, o umbră discretă s-a strecurat în spatele ei. Prin mijloace ce denotă o abilitate îndelung exersată, un necunoscut i-a distras atenția și cu un gest brusc i-a sustras femeii bancnotele tocmai retrase din aparat, apoi a fugit de la fața locului.

Eforturile investigației demarate de carabinierii murcieni au condus la rezultate remarcabile în numai o săptămână de la comiterea jafului.

Echipele carabinierilor din Montebelluna și Treviso, în colaborare strânsă cu colegii lor din Cisterna di Latina, au reușit să identifice și localizeze individul presupus a fi autorul faptei, care s-a dovedit a fi un tânăr de origine română, minor, fără un domiciliu stabil.

- Continuarea după publicitate -

Blocat la volanul unei mașini mici (astfel de mașini pot fi conduse în Italia de la vârsta de 16 ani), acesta a fost reținut de către Carabinierii din Treviso care au reușit să asocieze vehiculul cu infracțiunea în curs de cercetare.

Odată cu percheziția mașinii respective, au fost descoperite și ridicate obiecte vestimentare despre care se presupune că au fost purtate de suspect în timpul comiterii jafului din Ponzano Veneto.

Aceste indicii, alături de alte dovezi adunate de către carabinieri, au furnizat temeiul legal pentru reținerea suspectului.