Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, într-un mod inedit, 28 de cetățeni sirieni care încercau să pătrundă ilegal în țară, potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția de Frontieră.

Incidentul s-a întâmplat vineri, pe data de 16 iunie, în jurul orei 14:00, atunci când un autocamion încărcat cu varză și condus de un bărbat de naționalitate turcă s-a prezentat pentru a intra în România.

- Continuarea după publicitate -

După efectuarea unei analizei de risc, polițiștii de frontieră au decis să verifice în detaliu vehiculul. În semiremorcă au fost descoperiți ascunși 26 de bărbați și două femei.

Deși li s-au solicitat documente de identitate, aceștia nu au putut prezenta nicio formă de identificare oficială și au susținut că sunt cetățeni sirieni.

În conformitate cu protocolul încheiat între autoritățile de frontieră româno-bulgare, migranții, șoferul turc și vehiculul plin cu varză au fost preluați de către Poliția de Frontieră Bulgară, pentru a continua investigațiile.

- Continuarea după publicitate -

Încă o dată, autoritățile române au luat măsurile adecvate în vederea asigurării securității și respectării legilor în vigoare.