Un cetățean francez în vârstă de 36 de ani s-a prezentat duminică, 11 iunie, în jurul orei 22:20,  la Punctul de Trecere a Frontierei Petea (județul Satu Mare) pentru a efectua formalitățile de frontieră. Individul conducea un autoturism BMW X6.

În urma unor verificări suplimentare, polițiștii de frontieră au descoperit că autoturismul era căutat de autoritățile belgiene, având mențiunea „bun căutat pentru confiscare”. Alerta a fost emisă de autoritățile belgiene din data de 24 mai.

- Continuarea după publicitate -

Evaluat la 70.000 de euro, SUV-ul a fost confiscat până la finalizarea verificărilor. În acest caz, se desfășoară cercetări în legătură cu presupusa infracțiune de tăinuire a furtului.

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat (județul Dolj), un cetățean român în vârstă de 53 de ani s-a prezentat pentru controlul formalităților. Acesta conducea un autoturism Mercedes-Benz înmatriculat în Spania, și se deplasa pe ruta România – Bulgaria.

În timpul controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul Mercedes-Benz, model S350, era căutat de autoritățile spaniole și era menționat ca „bun căutat pentru confiscare”. Alerta fusese emisă la data de 6 iunie. Șoferul vehiculului a declarat că nu avea cunoștință despre această situație.

- Continuarea după publicitate -

Evaluat la aproximativ 80.000 de euro, autoturismul de lux a fost confiscat până la finalizarea cercetărilor. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru presupusa infracțiune de tăinuire a furtului, conform articolului 270, alineatul 1 din Codul Penal, conform informațiilor furnizate de Poliția de Frontieră.