Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă din județul Constanța au desfășurat în data de 8 iunie 2023 procedurile specifice de verificare a unui autoturism înmatriculat în Ucraina, condus de o femeie în vârstă de 31 de ani.

În urma controlului, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul era semnalat ca fiind căutat pentru confiscare, o alertă emisă de autoritățile din Germania.

- Continuarea după publicitate -

Valoarea autoturismului, estimată la aproximativ 35.000 de euro, a dus la confiscarea acestuia și a fost reținut la sediul instituției pentru continuarea investigațiilor.

De asemenea, pe 7 iunie 2023, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat un control de rutină al actelor unui autoturism înmatriculat în Germania, condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani.

Ca și în cazul din ziua precedentă, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul este căutat pentru confiscare, o alertă emisă de aceleași autorități din Germania.

- Continuarea după publicitate -

Cu o valoare estimată la aproximativ 20.000 de euro, vehiculul a fost confiscat și reținut la sediul instituției pentru continuarea investigațiilor.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări în privința presupuselor infracțiuni de furt și tăinuire. La finalizarea acestora vor fi luate măsurile legale corespunzătoare.