Un șofer român în vârstă de 38 de ani circula în seara zilei de sâmbătă, 8 iulie, în jurul orei 22:30, pe autostrada A4 din Germania, în direcția Dresda, când a observat că din compartimentul motor al mașinii sale Audi A 6 ieșeau flăcări.

După cum relatează BILD, conaționalul nostru și-a condus vehiculul cu prezență de spirit pe banda de urgență chiar înainte de orașul Schmölln (Turingia). Ambii ocupanți au reușit inițial să iasă nevătămați din vehicul.

- Continuarea după publicitate -

În loc să se depărteze de mașina în flăcări, șoferul a încercat să scoată bagajele din portbagaj, dar a suferit arsuri grave și a trebuit să fie transportat cu elicopterul de salvare la o clinică specială.

Banda cu sens unic a fost blocată complet timp de 90 de minute și încă 45 de minute ca parte a măsurilor de stingere, salvare și recuperare a vehiculului avariat. Pe A4 s-a format un ambuteiaj lung de trei kilometri.

Pe lângă mașina arsă complet, incendiul s-a extins și la terasamentul adiacent. A fost un prejudiciu total provizoriu de aproximativ 10.000 de euro. La fața locului au intervenit echipajele de pompieri din localitățile Ronneburg și Schmölln.

- Continuarea după publicitate -

Atenție! Datorită temperaturilor foarte ridicate ale carosabilului, cauzate de vremea caniculară, incendiile de vehicule apar tot mai des pe autostrăzi. Inițial, fumul pătrunde mai întâi în zona din față a mașinii unde poate fi simțit de șofer, iar la scurt timp după aceea flăcările pot cuprinde întregul vehicul.

În astfel de situații de urgență, poliția recomandă: opriți rapid vehiculul, ieșiți afară și păstrați față de el o distanță de siguranță suficientă (cel puțin 50 de metri), deoarece gazele fumului sunt și ele foarte toxice. Ulterior, pompierii trebuie alertați imediat la 112.