Małgorzata W., o femeie de naționalitate poloneză, în vârstă de 28 de ani, condamnată recent la închisoare pentru omor din culpă și violență asupra fiului și fiicei sale, se teme pentru viața ei, potrivit publicației germane BILD.

Câteva deținute din penitenciarul unde își ispășește pedeapsa ar fi amenințat-o cu moartea. Parchetul din orașul german Hanovra (landul Saxonia Inferioară) a pus sub acuzare două persoane în acest caz.

- Continuarea după publicitate -

Uciderea lui Fabian, un băiețel în vârstă de numai patru anișori, a șocat opinia publică din Germania și Polonia la începutul acestui an. Tragedia a avut loc în în localitatea Barsinghausen (Saxonia Inferioară).

La mijlocul lunii ianuarie, Małgorzata W. nu a făcut nimic pentru a-și salva fiul atunci când partenerul său, Daniel G., de 33 de ani, l-ar fi ucis cu un ciocan de frăgezit carnea. Ba chiar a încercat să-l acopere pe criminal la începutul anchetei.

Parchetul din Hanovra a acuzat-o în luna iunie de ucidere din culpă prin neimplicare și violență împotriva propriilor copii. Conform constatărilor poliției,  poloneza și-a abuzat atât fiul de patru ani, cât și fiica de șase ani.

- Continuarea după publicitate -

Micuții erau în mod regulat bătuți și încuiați în camere întunecate, neîncălzite. Partenerul femeii a fost acuzat de uciderea copilului și, la fel ca mama lui Fabian, se află în prezent în închisoare.

Malgorzata W. în prezent

Recent a ieșit la iveală că Ministerul Justiției din Saxonia Inferioară a dispus transferarea polonezei aflate în arest din închisoarea pentru femei din Hildesheim, care este situată aproape de instanță, înapoi în închisoarea din Vechta.

Potrivit informațiilor obținute de portalul revistei BILD, colegele de detenție din filiala JVA a închisorii din Hildesheim au amenințat-o pe poloneză că o vor sugruma la duș.

Christoph Sliwka, purtător de cuvânt al Ministerului Justiției din Saxonia Inferioară, nu a oferit alte detalii despre transferul brusc al polonezei.

„JVA a calificat relocarea pentru securitate ca fiind rezonabilă. Conducerea închisorii investighează faptele și, dacă este necesar, va înainta cazul Parchetului pentru evaluare juridică”, a explicat Sliwka.

- Continuarea după publicitate -

Acuzat de uciderea băiețelului, Daniel G. trăiește și el în prezent într-o teamă continuă față de colegii săi de detenție. După cum a aflat sursa menționată anterior, prizonierii l-ar fi bătut și i-ar fi scos câțiva dinți.

Daniel G. își ascunde fața

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, micuțul Fabian a trecut efectiv prin chinuri inimaginabile, fiind victima unor abuzuri îngrozitoare timp de luni de zile.

Malgorzata W. s-a mutat din Polonia în localitatea germană Barsinghausen (regiunea Hanovra) împreună cu fiul și fiica ei în luna mai a anului trecut. Ulterior, l-a întâlnit pe stivuitoristul Daniel G. prin intermediul platformei TikTok.

Convorbirile de pe telefoanele mobile ale celor doi, confiscate ulterior de poliție, au dezvăluit cum ei ar fi discutat între ei despre abuzurile comise asupra copiilor.

Criminalul i-ar fi bătut pe copii cu cablurile și încărcătoarele telefoanelor mobile. Micuții erau închiși deseori în dulapuri unde sufereau de foame. Mama copiilor, care a fost bătută crunt de concubin, era amenințată constant cu moartea.

- Continuarea după publicitate -

Bărbatul, care „avea grijă” de copii în timp ce mama lor era la serviciu, ar fi abuzat în moduri terifiante de micuțul Fabian. Înregistrările de pe telefoanele mobile confiscate documentează groaza pe care a trăit-o băiețelul.

Micuțul Fabian în vara anului 2022

Uneori, el trebuia să îngenuncheze în fața torționarului său, cu brațele sale mici întinse în aer. Iarna trebuia să iasă pe balcon, îmbrăcat sumar, unde stătea ore întregi suferind de hipotermie severă.

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, criminalul i-ar fi rupt maxilarul superior copilului și i-ar fi scos un dinte, în timpul uneia dintre loviturile de pumn cu care îl pedepsea continuu.

Într-un final tragic, micuțul nu a supraviețuit ultimului act de agresiune a bestiei cu chip de om. El a fost ucis cu brutalitate în noaptea de 12 spre 13 ianuarie într-un apartament din Barsinghausen.

În dimineața zilei de 13 ianuarie, mama copilului a sunat la 911 și a anunțat că și-a găsit fiul mort în pătuțul lui și că a încercat cu disperare să-l resusciteze dar nu a reușit să-l readucă la viață.

- Continuarea după publicitate -

La sosirea la fața locului, paramedicii nu au putut decât să declare decesul băiatului. Mama și partenerul ei le-au spus salvatorilor că băiatul a căzut pe scări. Dar adevărul era mult mai groaznic.

Daniel G. și Malgorzata W.

Criminalul i-a strivit literalmente mânuțele și piciorușele băiețelului cu un ciocan de frăgezit carnea. Pe trupușorul său lipsit de apărare au fost găsite leziuni grave în zona genitală.

Paradoxal, vecinii l-au descris pe Daniel G. ca fiind o persoană calmă. Nimeni nu a observat că acesta ar fi capabil să abuzeze copiii. Nu s-ar fi auzit niciodată țipete din apartamentul lor.

Potrivit aceleiași surse, o vecină a cuplului a declarat: „Am nepoți și am fost mereu fericită când băiatul fugea pe scări cu sora lui. Copiii erau atât de fericiți!”

Fabian era un băiat vesel, strălucitor. A murit cu câteva zile înainte de a împlini vârsta de cinci ani, în urma unei hemoragii intracraniene, potrivit informațiilor furnizate de Parchetul din Hanovra.

- Continuarea după publicitate -

Surse foto: Polski Obserwator, BILD