Locuitorii din periferia de sud-vest a Berlinului au primit un avertisment clar să rămână în case, după apariția peste noapte a unei „creaturi libere, periculoase” în zonă, suspectată a fi o felină de talie mare, potențial evadată din captivitate, potrivit The Guardian.

Joi, 19 iulie, poliția din Brandenburg a recomandat cu fermitate persoanelor care locuiesc în districtele Kleinmachnow, Stahnsdorf și Teltow, în apropierea granițelor capitalei germane, să evite să se aventureze în pădure și să se asigure că animalele lor de companie sau animalele de fermă sunt ținute în siguranță în interior.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, autoritățile au îndemnat educatoarele creșelor din zonă să se abțină de la a permite copiilor să se joace afară.

Pentru a depista felina fugară, autoritățile au desfășurat căutări cu elicoptere, în ideea că leoaica se refugiază într-o zonă împădurită.

La fața locului, un medic veterinar și doi vânători înarmați sunt pregătiți să o tranchilizeze sau, dacă este necesar, să neutralizeze letal animalul, conform directivelor oficialilor din districtul Potsdam-Mittelmark.

- Continuarea după publicitate -

Evenimentele extraordinare au început în jurul miezului nopții, când poliția din Brandenburg a primit o notificare mai puțin credibilă. Doi martori oculari au susținut că au văzut un animal de talie mare în urmărirea unei alte creaturi, identificată ulterior ca fiind un mistreț.

Cealaltă creatură a fost suspectată a fi un leu. În mod uimitor, acești bărbați au reușit să surprindă scena suprarealistă pe telefoanele lor mobile și chiar și polițiștii experimentați au fost nevoiți să recunoască posibilitatea de a avea de-a face cu un leu adevărat.

Pompierii din Brandenburg au afirmat că animalul fotografiat era „probabil o leoaică”. Un director de circ din zona Teltow a respins ideea, declarând că nu știa că vreun leu ar fi ținut în circ sau grădini zoologice private din apropiere.

El susține că animalul de talie mare ar fi fost confundat cu un câine ciobănesc caucazian și chiar a glumit: „Dacă este un leu, voi mânca o mătură”, într-un interviu pentru publicația germană Tagesspiegel.

Oricât de incertă era situația, poliția nu avea cunoștințe prealabile despre o evadare a leului în apropiere. Un purtător de cuvânt a negat categoric orice informații despre lei dispăruți din parcuri de animale, grădini zoologice sau circuri locale.

- Continuarea după publicitate -

Misterul care înconjoară prezența felinei de talie mare în zona periferică a Berlinului continuă să captiveze atenția localnicilor, pe măsură ce activitățile de prindere sau identificare în siguranță a animalului continuă.