Un sirian în vârstă de 44 de ani, rezident în orașul Logrono din Spania, și-a ucis soția de 34 de ani, de aceeași naționalitate și mamă a trei copii minori, în bucătăria apartamentului unde locuiau împreună.

După cum relatează publicația spaniolă El Mundo, oribila crimă a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, 8 iulie. Copiii nu au asistat la tragedie pentru că fuseseră duși la biblioteca municipală din Logrono dis-de-dimineață pentru a desfășura unele activități.

- Continuarea după publicitate -

Odată finalizată crima odioasă, autorul a coborât la locuința vecinului său de la etajul inferior și i-a spus cu o liniște tulburătoare că tocmai și-a ucis soția.

După aceea, a părăsit clădirea și a mers la bibliotecă după copiii săi. I-a scos de acolo și i-a dus la al patrulea pod din Logrono peste râul Ebro pentru a sări în apă cu ei.

Din fericire, fiul său care era cel mai mic dintre cei trei copii a reușit să scape și a fugit pe stradă. Țipetele și plânsul lui i-au alertat pe trecători.

- Continuarea după publicitate -

Tatăl nu s-a oprit și a sărit în râu împreună cu cele două fiice ale sale. Martor la teribilul eveniment, un trecător a sunat la 091, denunțând scena la care tocmai a asistat.

Două patrule ale Poliției Naționale s-au deplasat spre râul Ebro. Una dintre ele le-a localizat pe fete în apă. Un altul s-a ocupat de bărbat, care a mărturisit la scurt timp intențiile sale cu proprii săi copii.

Ulterior a mărturisit polițiștilor că i-a tăiat gâtul soției acasă și le-a furnizat chiar și adresa. După această mărturisire, a fost mobilizată Unitatea de Crimă Specializată și Violență (UDEV) a Poliției Naționale din Logrono.

A intervenit și o patrulă a poliției locale din oraș. După ce au spart ușa, polițiștii au găsit-o pe femeie moartă în bucătărie.

Nu au existat plângeri anterioare de violență domestică în familia respectivă, după cum au precizat sursele judiciare consultate. Familia locuia în Logrono de opt ani și cuplul nu fusese remarcat în nicio altercație sau scandal.

- Continuarea după publicitate -

Serviciile de înmormântare au transferat trupul victimei la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei, ale cărei rezultate vor fi cunoscute în următoarele ore.

Cei trei minori se află în prezent sub tutela Serviciilor Sociale ale Guvernului din La Rioja.

După ce au depășit crima femeii și intențiile de a-și îneca proprii copii, Delegația Guvernului din La Rioja și Consiliul Local Logroño au convocat duminică, 9 iulie, un minut de reculegere în comunitatea locală pentru a condamna crima.

După ce a aflat despre crimă, ministrul Egalității, Irene Montero, a condamnat-o pe contul său de Twitter: „Cea mai sinceră îmbrățișare a noastră pentru familie, tot sprijinul nostru. Nu există cuvinte de mângâiere în acest moment”, a spus ea.

Cele două fete au fost confuze când agenții Poliției Naționale le-au scos din râu. După șocul firesc de a fi conștiente de intențiile tatălui lor și reticența de a spune ce li s-a întâmplat, cele două fete au mărturisit: „Tata a încercat să ne înece în râu”.

- Continuarea după publicitate -

Această frază a fost singura pe care au rostit-o când au ajuns pe malul râului Ebro, potrivit surselor anchetei. După ce a fost salvat, tatăl criminal a susținut mărturia fetelor. A recunoscut că le-a aruncat în râu de pe al patrulea pod din Logrono și că intenționa să le pună capăt vieții.

„Le-am aruncat în râu să le înec”, a spus el conform acelorași surse. A fost prima lor mărturisire. A doua, imediat după prima, a fost la fel de teribilă: „Mi-am ucis soția acasă”.

Doar băiatul cel mic a fost salvat de planurile tatălui său, deoarece a reușit să fugă cu câteva momente înainte ca surorile sale să cadă în râu împinse de tatăl lor.

Criminalul a fost arestat de sâmbătă și va fi prezentat în fața instanței. Anchetatorii au subliniat „răceala” cu care acesta a tratat atât crima soției sale, cât și intențiile pe care le-a avut cu cei trei copii ai săi.

Total impasibil, a povestit totul pas cu pas, fără a uita niciun detaliu și fără nici cea mai mică remuşcare, așa cum a dezvăluit surse din anchetă.

- Continuarea după publicitate -