O femeie de naționalitate română, în vârstă de 52 de ani, a fost arestată în România după ce a fost condamnată în Italia pentru influențarea și exploatarea propriei fiice în practicarea prostituției, deși era minoră în momentul desfășurării evenimentelor.

Așa cum relatează publicația italiană TorinOggi.it, arestarea a fost posibilă în baza unui ordin de executare emis de procurorul general din Perugia (Umbria), după ce inculpata a fost de negăsit din 2020, an în care a fost condamnată împreună cu alți complici la o pedeapsă de doi ani şi nouă luni de închisoare cu executare.

- Continuarea după publicitate -

Evenimentele s-au petrecut între anii 2013 și 2014, atunci când femeia, în cadrul unui bordel, își influențase fiica de 17 ani să se prostitueze cu diverși bărbați, chiar și cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, iar banii și cadourile primite le păstra apoi pentru sine.

În plus, mama denaturată era cea care aranja diferitele întâlniri, obligând-o pe minoră să meargă la locurile de întâlnire, pe deplin conștientă că acestea implicau și relații sexuale. Faptele ar fi avut loc fără știrea tatălui, dar cu implicarea altor minori.

Pregătirea întâlnirii era organizată perfect. Însoțită de mama ei până la gara Terni din orașul Spoleto (provincia Perugia), minora se deplasa la locul convenit pentru întâlnire.

- Continuarea după publicitate -

Acolo, clientul de serviciu, uneori chiar mai mult de unul, o ridica pe fata pentru a o duce într-o cameră de hotel rezervată în prealabil prin mesaje criptate și, după finalizarea actului sexual, o aducea înapoi la gară.

După încheierea procedurilor juridice obişnuite în România, inculpata va fi extrădată în Italia pentru executarea pedepsei restante de doi ani și nouă luni.