O tânără italiancă a intrat în travaliu și trebuia să-și nască urgent copilul, dar ea se afla în trenul Frecciabianca 8606, care venea de la Roma și se îndrepta spre Torino (Piemont).

Trenul a oprit brusc în gara Arquata Scrivia, datorită acestei urgențe care a apărut în cursul zilei de luni, 3 iulie, după cum dezvăluie „la Repubblica”.

- Continuarea după publicitate -

Mecanicul de locomotivă al trenului, Loredana Ferreri a fost informată prompt de către călători cu privire la ceea ce se întâmpla într-unul dintre vagoane.

Ea a acționat prompt prin oprirea trenului în gară pentru a solicita asistență medicală. Din fericire, Isabella Carnero, asistentă medicală la spitalul din Pisa (Toscana), care se afla în drum spre Torino pentru a-și vizita mama, a răspuns apelului de ajutor.

Isabella ași-a scos imediat telefonul și a sunat-o ​​pe colega sa, Daniela Sanfilippo, o moașă care s-a întâmplat să fie acasă într-una din zilele sale libere.

- Continuarea după publicitate -

„Bună Daniela, sunt într-un tren și o femeie e în travaliu. Mă poți ajuta să o asist?”, a întrebat Isabella. Inițial, moașa a crezut că este o glumă.

„Când mi-am dat seama că totul este adevărat”, a declarat ea, „am realizat că soluția de apel video sugerată de personalul Trenitalia era cea mai bună opțiune”.

Totul a decurs fără probleme, iar copilul s-a născut după 40 de minute. „Echipajul trenului a fost excepțional, colaborând la fiecare manevră, la fel ca și pasagerii”, a mărturisit asistenta medicală.

„O pasageră în vârstă de 86 de ani și-a deschis valiza și mi-a dat prosoapele de care aveam nevoie. Erau parfumate, curate și chiar călcate. Un gest care amintește de vremuri de altădată”, a dezvăluit Isabella.

Nou-născutul a venit pe lume în jurul prânzului, pe fondul emoției generale. În prezent, atât mama, cât și bebelușul se află la spitalul San Giacomo din Novi Ligure, unde au fost duși la verificări de Crucea Verde.

- Continuarea după publicitate -

În ciuda decalării orare pricinuite de neașteptatul eveniment, trenul a reușit să recupereze o parte din întârzierea acumulată și a ajuns la Torino la doar 30 de minute după ora programată.

„A fost o zi specială de muncă, ca niciodată”!”, a spus conduc Loredana Ferreri. „După 28 de ani de serviciu, aceasta a fost cea mai interesantă și plină de satisfacții situație din cariera mea profesională.”

Căile Ferate Italiene au declarat: „Lucrătorii Căilor Ferate de Stat italiene – sub conducerea lui Luigi Ferraris – au fost întotdeauna ca o mare familie. Nașterea copiilor, băieților și fetelor, în cadrul familiilor noastre este un eveniment comun, dar când nașterea are loc într-un tren și o pasageră dă naștere unei fetițe, acest eveniment se transformă în ceva extraordinar”, a dezvăluit Trenitalia într-un comunicat.