În noaptea de marți spre miercuri, 27 septembrie, un autoturism Audi A6 cu numere de înmatriculare românești a fost oprit pe autostrada A8 din orașul german Augsburg (landul Bavaria) de un echipaj de patrulare civilă din grupul de control al căutărilor VPI Augsburg, potrivit publicației news.de.

Când polițiștii au cerut mașinii să-i urmeze, șoferul a încetinit brusc. În timpul verificării ulterioare s-a constatat că cei trei ocupanți tocmai comiseseră un furt, deoarece portbagajul vehiculului conținea un număr semnificativ de canistre de 20 de litri pline cu motorină.

- Continuarea după publicitate -

Atât îmbrăcămintea pasagerilor, care erau cetăţeni români, cât şi interiorul vehiculului erau contaminate vizibil cu motorină, iar pasagerul de pe bancheta din spate mirosea puternic a motorină.

Polițiștii au găsit și două furtunuri de-a lungul autostrăzii care, probabil, au fost aruncate pe geam cu puțin timp înainte de inspecție.

Anchetatorii presupun că motorina a fost furată chiar înainte de controlul efectuat de polițiști, eventual de pe un șantier din zonă. Totuși, până în prezent nu a fost depusă nicio sesizare de furt.

- Continuarea după publicitate -

Prin urmare, poliția solicită tuturor celor care ar fi fost păgubiți să contacteze secția de poliție rutieră din Augsburg la numărul de telefon: 0821/323-2010.

În plus, șoferul vehiculului a reușit să evite un mandat de arestare existent pe numele său după ce a plătit o sumă în euro de patru cifre. După această plată, cei trei pasageri și-au continuat călătoria.