Într-o derulare ca-n filme a evenimentelor petrecute recent la Royal Exchange (fostă instituție financiară transformată în centru comercial) din Londra, doi bărbați curajoși au reușit să prindă un hoț care tocmai furase din magazinul renumitului optician englez, Tom Davies, potrivit publicației Daily Mail.

Hoțul, identificat drept românul Valentin Muscalu, în vârstă de 23 de ani și domiciliat în Barking (estul Londrei), a încercat anterior să fure ochelari pe 5 iulie și a făcut o a doua încercare îndrăzneață pe 17 iulie.

- Continuarea după publicitate -
Valentin Muscalu. Sursa foto: Daily Mail

În această ultimă ocazie, soarta a avut însă planuri diferite pentru el, când a întâlnit un finanțator urban și un maior pensionar, care aveau să devină eroii acestei povești.

Aparent nedescurajat de încercarea sa anterioară, hoțul a intrat în magazin pe 17 iulie, amestecându-se inițial cu mulțimea ca un client obișnuit.

Nu știa că acțiunile sale erau deja monitorizate îndeaproape de managerul magazinului, Ekta Depala, care fusese de serviciu în timpul furtului său anterior.

- Continuarea după publicitate -

De data aceasta, managerul, care s-a trezit singur în magazin, a fugit în spatele hoțului care a ieșit din magazin „ținând în mână mai multe perechi de ochelari de soare”, și a implorat cu voce sonoră localnicii să-l oprească.

Într-o demonstrație emoționantă a spiritului comunitar, unii oameni i-au pus piedică hoțului înainte ca cei doi eroi să-l prindă rapid și să-l forțeze să returneze ochelarii furați înapoi la magazin.

Sursa foto: Daily Mail

Curajul manifestat de acești doi indivizi a fost cu adevărat remarcabil. L-au ținut ferm pe hoț în strânsoarea lor, în ciuda încercărilor lui de a scăpa.

Cu ochelarii de soare furați aflați încă în posesia lui, nu avea de ales decât să cedeze hotărârii lor neclintite. L-au imobilizat până când poliția londoneză a sosit pentru a prelua custodia hoțului.

Unul dintre eroi, finanțatorul Simon White, în vârstă de 55 de ani, a povestit cu modestie evenimentele care au dus la reținerea hoțului. El a descris cum se plimba pur și simplu lângă Bursa Regală când a auzit strigăte de ajutor.

- Continuarea după publicitate -

Fără ezitare, a intrat în acțiune, interceptându-l pe hoț când ieșea din magazin. Un alt martor s-a alăturat lui White în urmărirea hoțului și, împreună, l-au imobilizat cu succes.

https://videos.dailymail.co.uk/preview/mol/2023/09/05/2824297169315672605/636x382_MP4_2824297169315672605.mp4

Finanțatorul a subliniat prezența a numeroși martori la fața locului, care i-au oferit un sentiment de securitate și asistență în timpul confruntării. Eforturile lor colective l-au asigurat că hoțul nu va scăpa de justiție.

În câteva minute, un polițist în afara serviciului a sosit la fața locului și a preluat controlul asupra situației.

Inculpatul s-a confruntat cu consecințele acțiunilor sale atunci când a pledat vinovat, pe 18 iulie, pentru furt la Tribunalul de Magistrați din Westminster.

- Continuarea după publicitate -

Totuși, a fost eliberat pe cauțiune pe 8 august, în așteptarea unui ordin de reabilitare a drogurilor. Din păcate, el nu s-a prezentat la audierea programată, astfel încât pe numele său a fost emis un mandat de arestare.

Acest incident a marcat a doua oară când Tom Davies, opticianul celebru și proprietarul magazinului, a căzut victima hoților.

Într-o apariție anterioară, doi spărgători mascați pătrunseseră în magazinul său din Sloane Street și au plecat cu șase perechi de replici ale ochelarilor purtați de Emma Thompson și Emma Stone în filmul Cruella.

Tom Davies și-a exprimat recunoștința și admirația pentru indivizii curajoși care l-au urmărit pe hoț. El a recunoscut că este a doua oară când a fost furat, dar și-a găsit mângâiere în justiția rapidă și eficientă oferită în ambele ocazii, datorită intervenției super eroilor din viața reală din comunitate.

- Continuarea după publicitate -

El a fost profund mișcat de acțiunile altruiste ale londonezilor și a subliniat importanța de a avea grijă unul de celălalt într-o lume care uneori cere astfel de acțiuni.

Tom Davies, renumit pentru crearea ramelor purtate de celebrități precum Ed Sheeran, Heston Blumenthal, Carrie Fisher și Susannah Constantine, a împărtășit și cea mai recentă realizare a sa.

Tom Davies primind premiul King of Specs. Sursa foto: Daily Mail

În colaborare cu Warner Bros, el urma să lanseze o colecție de ochelari de soare Batman  și Superman pentru a sărbători cea de-a 100-a aniversare a acestora, un proiect inspirat de vizita sa în camera de recuzită a studiourilor Warner Bros din Los Angeles (Statele Unite).

În ciuda incidentelor nefericite, angajamentul său de a crea ochelari unici a rămas neclintit.

- Continuarea după publicitate -