Un grup de persoane de naționalitate română, despre care se presupune că se deplasează dintr-un oraș în altul, comit furturi la scară largă și alte infracțiuni pe teritoriul comitatului american Spokane County (statul Washington), potrivit publicației locale khq.com.

Julie Humphreys, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliție Spokane, a declarat recent într-un comunicat de presă că cea mai recentă serie de furturi a avut loc între 18 și 22 septembrie.

- Continuarea după publicitate -

În perioada menționată, un grup de femei a furat lapte praf pentru copii în valoare de peste 6.000 de dolari din mai multe magazine alimentare din nord-vestul comitatului, inclusiv în orașele Spokane și Coeur d’Alene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției americane, grupurile sunt formate în mare parte din persoane de origine română, care comit infracțiuni timp de câteva zile înainte de a se muta în alt oraș.

Unele infracțiuni includ vânzarea de aur fals, spargerea templelor budiste și furtul în grup. Poliția încearcă să dea de urma mai multor persoane implicate în aceste infracțiuni și caută ajutorul publicului pentru a reuși acest lucru.

- Continuarea după publicitate -

Humphreys a precizat că un grup de hoți a călătorit recent într-un autoturism KIA Sedona, model de la mijlocul anilor 2000, cu numere de înmatriculare temporare false: Texas 2185D66. Suspecții au folosit inclusiv copii mici pentru a-i ajuta în fărădelegile comise.

În acest sens, poliția cere publicului informații despre locul în care au fost cazați suspecții în Spokane și să ofere orice imagini de supraveghere video care îi surprinde. Oricine are informații sau dovezi le poate împărtăși sergentului SPD Brian Eckersley, trimițându-i un e-mail la adresa beckersley@spokanepolice.org.

Sursa foto: khq.com