Puțin după ora 16:30 a zilei de duminică, 25 iunie, serviciile de urgență germane au fost alertate cu privire la un accident petrecut între două vehicule din România pe autostrada A4, lângă localitatea Friedewald din districtul Hersfeld-Rotenburg (landul Hesse), după cum relatează publicația germană HNA.

La locul accidentului, o camionetă cu numere de înmatriculare românești a lovit o dubă cu numere tot românești, care trăgea o remorcă de tractare cu o mașină pe ea. Conform informațiilor HNA, duba cu remorcă circula pe prima bandă.

- Continuarea după publicitate -

Din motive necunoscute, șoferul român de 31 de ani al camionetei nu a acordat atenție ansamblului de vehicule (duba cu remorca auto) din fața sa, care înainta lent din cauza încărcăturii (autoturismul urcat pe remorcă), precum și din cauza înclinării autostrăzii înainte de ieșirea din Friedewald.

În timp ce a încercat să vireze pe banda din stânga și să depășească ansamblul rutier menționat, el a pierdut controlul direcției, a acroșat remorca, a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în șanțul adiacent, unde s-a oprit pe o laterală.

Șoferul camionetei a suferit leziuni minore dar, totuși, a fost transportat cu ambulanța la spital. Șoferul dubei cu remorcă, în vârstă de 24 de ani, a scăpat nevătămat. Pe acest tronson, autostrada A4 a trebuit să fie închisă în direcția est pe toată durata lucrărilor de salvare, care au durat până în jurul orei 18:00. Pagubele materiale au fost estimate la aproximativ 50.000 de euro.

- Continuarea după publicitate -