Doi români în vârstă de 69 și 30 de ani și o româncă de 51 de ani au fost arestați recent după investigații ample ale Inspectoratului Judiciar 2 al Poliției din orașul Heilbronn din Germania, fiind suspectați că au făcut comerț cu biciclete furate.

După cum relatează publicația PRESSEPORTAL, suspecții ar fi incitat în mod deliberat hoți de biciclete minori să fure și apoi au vândut bicicletele capturate în străinătate pentru a face profit.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit informațiilor inițiale din anchetă, un total de 29 de biciclete și biciclete electrice de înaltă calitate au fost confiscate în timpul unui control al dubei românului de 30 de ani pe 17 mai, pe care le-a încărcat împreună cu conaționalul său de 69 de ani.

După cercetări detaliate, care au atribuit mai multe dintre bicicletele găsite furturilor din întregul land, suspiciunea existentă a fost susținută de investigații suplimentare, cele trei persoane suspecte au fost arestate pe 22 iunie.

Acestea au fost prezentate Tribunalului Districtual Heilbronn pe 23 iunie, pe baza mandatelor de arestare solicitate de Parchetul din Heilbronn. Acolo, mandatele de arestare au fost executate și suspecții au fost trimiși la diferite facilități corecționale.

- Continuarea după publicitate -

Banda de hoți ar fi obținut mai multe biciclete de la un bărbat de naționalitate germană, în vârstă de 36 de ani care este suspectat că le-ar fi furat. Acesta a fost arestat pe 28 iunie de forțele departamentului de investigații criminale din orașul Kirchhardt.

Până în prezent, 59 de biciclete și biciclete electrice din cartierul Heilbronn și din împrejurimi au fost confiscate la o valoare totală estimată la aproximativ 100.000 de euro și o sumă în numerar de 35.500 de euro. Investigațiile polițiștilor federali continuă.