După groaznicul eveniment petrecut pe 12 iulie în comuna Săcuieu din județul Cluj, când doi bărbați au fost loviți de fulger și au murit pe câmp, o tragedie similară a avut loc marți, 25 iulie, în comuna Dimăcheni din județul Botoșani, unde un bărbat și sora sa au murit în același mod.

După cum relatează publicația locală Botoșani News, un bărbat de 52 de ani și sora lui de 45, au plecat împreună de acasă pentru a muta animalele care se aflau la păscut pe un islaz din apropiere, deoarece au văzut că vremea se strică.

- Continuarea după publicitate -

La un moment dat, furtuna a devenit puternică și cei doi au hotărât să se adăpostească sub un copac aflat pe marginea islazului. Greșeală fatală! Acolo au fost găsiți fără suflare, cu trupurile căzute unul peste altul, iar copacul crăpat pur și simplu în două de fulger, potrivit publicației locale Monitorul de Botoșani.

Victimele au fost găsite de un vecin, care a sunat urgent familia celor doi, pe care o cunoștea, precum și la primărie. La locul tragediei a ajuns o ambulanță cu echipaj medical de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Botoșani.

„Aseară, în jurul orei 19:30, înnorase puternic, a fost și o atenționare RO-ALERT. Cred ca ei țineau acolo animale și au mers sa le mute, mulgă, și i-a prins acolo vremea urâtă și au fost loviți de un trăsnet”.

- Continuarea după publicitate -

„Sunt probleme prin sat din cauza vijeliilor, a mai căzut tensiunea, dar încercăm să sunăm. Am fost solicitați pentru două persoane care au fost fulgerate în cursul zilei de 25 Iulie”.

„S-au găsit de către localnici pe câmp în cursul dimineții de 26. Am constatat decesul fiind fulgerați, aflați sub un copac”, a precizat Mariana Carp, medic la SJA Botoșani.

De remarcat este faptul că mama celor doi ar fi avut o presimțire înainte de tragedie și i-ar fi rugat să nu meargă la câmp pe vreme rea, însă cei doi nu au ținut cont de sfatul mamei lor și au mers la animale.

Teribila descoperire a cadavrelor celor doi a fost făcută de un vecin care fusese alertat de sora sărmanei mame care se dădea de ceasul morții că cei doi plecaseră de ceva vreme și nu se mai întorceau.

Din păcate, premoniția mamei s-a adeverit. Dacă moartea unui copil este o tragedie ce nu poate fi exprimată în cuvinte, nu pot să nu mă gândesc ce poate fi acum în sufletul sărmanei mame. Dumnezeu să-i odihnească în pace!

- Continuarea după publicitate -