Miron Bibi, un pensionar în vârstă de 70 de ani, domiciliat în comuna Voinești din județul Bârlad, a fost condamnat de instanța Judecătoriei Bârlad la opt ani și șase luni de închisoare pentru abuzurile sexuale repetate comise timp de trei ani asupra a două surori minore, în vârstă de 12 și respectiv nouă ani.

După cum relatează publicația locală Vremea Nouă, faptele abominabile la care au fost supuse aceste fetițe au devenit cunoscute autorităților bârlădene abia după ce curajul lor le-a învins tema și au mărturisit mamei lor despre tratamentul abuziv pe care l-au îndurat din partea vecinului lor septuagenar.

- Continuarea după publicitate -

Mama minorelor a descoperit grozăviile abia după ce s-a întors de la muncă în străinătate. După o investigație atentă și un proces judiciar care includea evaluări periodice la intervale de 60 de zile, instanța a ajuns la o decizie și inculpatul a fost trimis cu celeritate la închisoare.

Autoritățile bârlădene au fost alertate de către mama fetelor, care lucra în străinătate și care a făcut imediat o plângere la Poliție în momentul în care a aflat despre abuzurile la care au fost supuse fiicele sale. Magistrații au decis, de asemenea, ca bărbatul să plătească daune în valoare de 20.000 de lei celei mai mici dintre fete.

Astfel, la data de 21 iunie 2022, Poliția din Bârlad a primit un denunț de la o femeie în vârstă de 37 de ani, mama victimelor minore, cu privire la agresiunile sexuale la care au fost supuse fiicele sale, în vârstă de 9 și 12 ani, în timp ce se aflau în comuna Voinești.

- Continuarea după publicitate -

În plângerea sa, femeia a indicat și un presupus autor care locuia în vecinătatea familiilor afectate. Cunoscut sub numele de Bibi Miron și membru al unei alte religii decât cea creștin-ortodoxa, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore în urma investigațiilor efectuate și ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea de a i se aplica o măsură preventivă.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a decis să-l plaseze sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. La data de 6 martie a aceluiași an, individul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală în formă continuată.

În sentința dată de judecător se precizează că instanța: „Condamnă pe inculpatul Miron Bibi, aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală în formă continuată (6 fapte din perioada septembrie 2019 – iunie 2022, persoană vătămată – M. M. C.)”.

„De asemenea, condamnă pe inculpatul Miron Bibi, la pedeapsa de 4 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală în formă continuată (două fapte din cursul anului 2021, persoană vătămată – O. E. R.)”.

„Contopește pedepsele aplicate inculpatului Miron Bibi, în pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită (4 ani și 6 luni închisoare), respectiv un spor de 1 an și 6 luni închisoare, rezultând pedeapsa finală de 8 ani și 6 luni închisoare, care va fi aplicată inculpatului”.

- Continuarea după publicitate -

„Pedeapsa de 8 ani și 6 luni închisoare se execută în regim de detenție. Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă M. M. C., prin reprezentant legal S. M. (în calitate de mamă), și obligă inculpatul Miron Bibi să plătească părții civile suma de 20.000 lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale”.

Sursa foto: Vremea Nouă