Mattia Aguzzi, un italian în vârstă de 37 de ani, aflat în tranzit prin orașul italian Torino (Piemont) în dimineața zilei de vineri, 26 august, a reușit să prindă o fetiță de numai patru anișori care tocmai căzuse de la etajul cinci al unui imobil situat pe via Nizza.

După cum relatează publicația italiană TGCOM 24, el a spus că a auzit strigătele venind din clădirea de vizavi de cea din care a căzut apoi fata. Privind în sus, a identificat silueta minusculă pe cale să cadă și a calculat prompt traiectoria acesteia.

- Continuarea după publicitate -

Speranța de a o prinde l-a călăuzit până în ultima clipă. „Poate, într-o clipă, chiar am închis ochii”, a mărturisit tânărul salvator care s-a dovedit a fi omul potrivit la locul potrivit, spre bucuria părinților fetiței.

Eroul Mattia Aguzzi

Cu doar câteva clipe înainte să cadă, fetița se juca pe balcon liniștită. Părinții ei, în timp ce făceau ordine prin casă, i-au oferit doar un scurt moment în care au scăpat-o din priviri. Acestea au fost declarațiile lor inițiale.

Între timp, atrași de țipetele care răsunau pe stradă, părinții micuței au surprins drama care tocmai se desfășurase. Vecinii le-au spus anchetatorilor că au auzit-o pe mamă țipând disperată când și-a dat seama că fiica ei a căzut de la etajul cinci.

- Continuarea după publicitate -

În mare grabă, femeia a coborât afară, urmată de soțul ei care, din impuls, a ieșit fără măcar să-și îmbrace cămașa. Pentru o clipă, părinții s-au temut că și-au pierdut fiica pentru totdeauna. Din fericire, un „înger” în trecere a intervenit întâmplător și s-a poziționat imediat în locul potrivit.

Copila a avut un zbor de peste 15 metri. „Fetița a căzut peste mine și apoi a și-a revenit”, a mărturisit eroul salvator. „Am căzut. Când am auzit-o că a început să plângă, am știut că era în viață”, a adăugat Matteo.

Micuța a fost transportată de urgență la spitalul Regina Margherita din Torino, unde a fost internată la secția de chirurgie pentru observare atentă, deși nu a prezentat răni evidente. În prezent, părinții își exprimă recunoștința față de cel care i-a salvat de o suferință insuportabilă.

„Povestea unei fetițe care a căzut de la etajul cinci al balconului unei clădiri din Torino s-ar fi putut transforma într-o tragedie. Dar datorită promptitudinii lui Mattia Aguzzi, care a văzut-o căzând și a prins-o din zbor, viața ei a fost salvată”.

- Continuarea după publicitate -

Așa a început mesajul scris de premierul italian Giorgia Meloni despre acest adevărat miracol pe paginile sale de socializare. Ea a adăugat: „Onoare și recunoștință pentru acest tânăr erou”.