Gerard Francisc Lăzăroiu, un tânăr de naționalitate română în vârstă de 22 de ani, împreună cu mama sa, Florina-Mihaela Ion, de 38 de ani, și tatăl său, Antonio Lăzăroiu, de 40 de ani, au fost condamnați la Tribunalul metropolei britanice Birmingham (West Midlands).

Ei sunt acuzați de infracțiunile de trafic de persoane și conspirație în vederea exploatării sexuale a unei tinere conaționale și însușirea veniturilor obținute de aceasta, potrivit publicației BirminghamLive.

- Continuarea după publicitate -

Biata victimă a suferit un chin de neimaginat pe tot parcursul calvarului său de șapte luni, care a început la scurt timp după sosirea ei în Marea Britanie, în octombrie 2020.

Amenințată că va fi trimisă „bucăți” înapoi în România, victima a fost forțată presteze profesia degradantă de prostituată. În plus, ea a suferit numeroase agresiuni fizice din partea membrilor familiei Lăzăroiu.

Inițial, victima a sosit în Marea Britanie cu speranța de a stabili o relație cu Gerard Francisc, un tânăr de 22 de ani cu domiciliul în Walsall (West Midlands). În România, i s-a promis și un loc de muncă la Pandora.

- Continuarea după publicitate -

Din păcate, visele ei au fost spulberate imediat, deoarece a fost constrânsă atât de Gerard Francisc, cât și de mama acestuia să se angajeze în comerțul sexual împotriva voinței ei.

Victima nu se putea întoarce nici în țara sa natală, deoarece exploatatorii săi dețineau documentele sale de identitate, motiv pentru care îi controlau viața după bunul lor plac.

În lunile care au urmat sosirii în Regatul Unit, atât Gerard Francisc, cât și mama acestuia au agresat-o fizic pe tânăra victimă, care atunci avea doar 19 ani.

Antonio, care fusese trimis la închisoare la scurt timp după ce a sosit pentru prima dată în Marea Britanie, s-a alăturat cu nerăbdare ciclului de exploatare sexuală după eliberarea sa.

El a fost cel care hotărât să facă reclamă online serviciilor oferite de sărmana tânără, ceea ce i-a adus acesteia și mai multă suferința.

- Continuarea după publicitate -

În timpul procesului desfășurat la Tribunalul Birmingham, a fost dezvăluit că un client i-a plătit victimeidoar 50 de lire sterline și un pachet de țigări.

De teamă să nu fie prinși de autorități, inculpații s-au mutat din Southampton (South East England) la Walsall, după ce proprietarul lor a devenit suspicios față de numeroșii vizitatori la reședința lor.

Victima a fost constrânsă să fure de la clienți, vizând în special persoanele bogate. În mod șocant, un bărbat din Shrewsbury a plătit de bunăvoie 1.500 de lire sterline doar pentru a fi în prezența ei.

Tarifele percepute clienților variau de la 50 lire sterline pentru doar 15 minute, la 120 GBP pentru o vizită la domiciliu de o oră. Prețul creștea dacă victima trebuia să călătorească într-o locație prestabilită.

În 2021, familia Lăzăroiu s-a mutat din nou, de data aceasta la Birmingham. Activitățile sale nu au trecut însă neobservate, iar victima a intrat în atenția poliției în luna mai a aceluiași an.

- Continuarea după publicitate -

Săptămâna trecută, Antonio Lăzăroiu, cu domiciliul pe Preston Road din Birmingham, Gerard Francisc Lăzăroiu, cu domiciliul pe Cope Street din Walsall, și Florina-Mihaela Ion, cu domiciliul pe The Polygon din Southampton, au fost condamnați fiecare la opt ani de închisoare.

Ei au fost găsiți vinovați de conspirație pentru a controla prostituția pentru câștiguri financiare și de conspirație pentru a facilita exploatarea unei persoane prin călătoria sa în Marea Britanie.

Adresându-se celor trei inculpați, judecătorul Andrew Smith a remarcat: „Banii pe care i-ați dobândit în mod colectiv v-au asigurat astfel că niciunul dintre voi nu a trebuit să muncească pentru întreținerea voastră zilnică”.

„În ciuda expresiilor repetate ale victimei despre refuzul ei de a lucra ca prostituată, fiecare dintre voi i-a ignorat cu cruzime dorinţele. Prin diferite mijloace, a fost constrânsă sau ameninţată cu violenţă, ba chiar cu moartea”.

În plus, este de remarcat faptul că Gerard Francisc Lăzăroiu urmează să facă față unui rejudecări pentru trei acuzații de viol, pe care juriul nu le-a putut evidenția.

- Continuarea după publicitate -