În seara zilei de miercuri, 28 iunie, în jurul orei 21:00, un tânăr șofer de naționalitate germană, în vârstă de 20 de ani și rezident în localitatea Röhn, a fost oprit cu semnal de o familie de tineri, undeva într-o parcare pentru turiști de pe autostrada germană B303, chiar înainte de pădurea Tambacher Wald.

După cum relatează publicația germană Neue Presse, familia s-a prefăcut în fața tânărului că se află într-o situație dificilă. Benzina lor avea să țină doar 20 de km și nu mai aveau euro pentru a cumpăra altă benzină și mâncare, ci doar bancnote românești (lei) cu ei.

- Continuarea după publicitate -

La rugămintea familiei, ambele părți au condus apoi împreună la o bancă din localitatea Scheuerfeld. Aici tânărul le-a dat 150 de euro cash și a primit în schimb 1000 de lei românești. Puțin mai târziu, tânărul a realizat că bancnotele românești erau total lipsite de valoare.

Acestea nu mai erau valabile, fiind vechi și tânărul a fost înșelat de o familie aparent aflată în impas. Suspecții erau de fapt un cuplu de naționalitate maghiară, ambii în vârstă de aproximativ 35 de ani. Împreună cu ei era și un copil mic de aproximativ doi ani.

Femeia era mică de statură și puțin grăsuță, iar bărbatul avea aproximativ 1,80 metri înălțime, cu o constituție robustă. Familia circula cu o mașină de culoare argintie, probabil cu înmatriculare în Ungaria și cu avarii semnificative pe spate. Numărul de înmatriculare al vehiculului escrocilor nu este cunoscut încă.

- Continuarea după publicitate -

Dacă mai multe victime au căzut în „plasa” cuplului maghiar sau dacă cineva are de făcut observații care ar putea duce la identificarea acestora, polițiștii din Coburg le roagă să ofere informații la numărul de telefon: 09561/645-0.