De mai mulți ani, un clan din România a ținut în suspans grupul de anchetă „Avalon” al Anchetei Fiscale și Parchetul din Germania. De curând însă, oficialii și un grup de lucru specializat în domeniul fraudelor au reușit să dea o nouă lovitură acestui grup infracțional, potrivit publicației BILD.

Pretextul acestui demers întreprins de autoritățile germane a fost un incident extrem de periculos petrecut în data de 2 mai.

- Continuarea după publicitate -

Un membru al clanului, în vârstă de 22 de ani, s-a trezit în mijlocul unei dispute cu o rudă din localitatea germană Mühlheim, lângă orașul Offenbach (landul Hessa). Ulterior, acesta și-a condus pickup-ul Ford Raptor de 2,2 tone într-un mod extrem de riscant.

Procurorul principal Georg Ungefuk a explicat: „Se raportează că în timpul acestui incident a ignorat mai multe reguli de circulație, inclusiv depășirea vehiculelor pe partea dreaptă, uneori chiar pe marginea ierbii. În plus, a ignorat semaforul roșu și limitele de viteză. La volan, el i-a forțat pe ceilalți utilizatori ai drumului să vieze de mai multe ori pentru a evita coliziunile”.

Tânărul membru al clanului reușit să parcurgă aproape 10 kilometri prin oraș în doar șase minute, în loc de cele 20 de minute obișnuite, apoi a dispărut. El nu figura ca fiind domiciliat la o adresă fixă.

- Continuarea după publicitate -

Cu toate acestea, anchetatorii au reușit să-l localizeze în Mühlheim. În zorii zilei de joi, 21 septembrie, a fost trezit de echipa de operațiuni speciale și arestat. Un bărbat și o femeie, conaționali de-ai românului, în vârstă de 46 și respectiv 43 de ani, au fost și ei arestați.

Mandatele de arestare împotriva liderului clanului, bărbatul în vârstă de 46 de ani, și a soției sale se bazează pe fraudă comercială și înșelătorie în grup organizat.

El este acuzat că a înșelat casa de asigurări de sănătate germană, prefăcându-se că are nevoie de îngrijiri medicală și că a încasat astfel mii de euro. Soția sa a fost implicată în completarea cererilor frauduloase și a confirmat informațiile false.

În plus, procuratura acuză liderul clanului că împreună cu alți cinci membri ai familiei, cu vârste cuprinse între 22 și 70 de ani, s-a sustras de la plata sumei de 360.000 de euro, reprezentând impozitul pe vânzări atunci când au făcut comerț cu mașini second hand scumpe.

Sursa foto: BILD

În ansamblu, Parchetul din Germania investighează un caz de amploare împotriva a 50 de membri ai mai multor familii înrudite. Aceștia sunt acuzați de înșelăciune și evaziune fiscală în legătură cu comerțul cu vehicule, fals în acte, fraudă la asigurările sociale și spălare de bani. Zece persoane au fost deja condamnate la pedepse cu închisoarea, de până la cinci ani și nouă luni.

- Continuarea după publicitate -

În timpul celor peste 30 de percheziții, au fost confiscate sume importante de bani numerar, ceasuri și bijuterii în valoare de 360.000 de euro, 55 de mașini, cinci proprietăți și au fost blocate mai multe conturi bancare.

Sursa foto: BILD

În timpul acestor acțiuni, anchetatorii au descoperit și părerea membrilor clanului despre statul german pe care l-au jefuit fără scrupule. La adresa unui membru al clanului, anchetatorii au găsit steagul german ca preș pe scările care duceau la subsol.