Trei cetățeni români au fost arestați recent de către ofițerii secției de poliție din orașul german Bad Tölz (landul Bavaria), potrivit publicației germane Suddeutsche Zeitung.

Pe numele lor existau mandate de arestare emise de un judecător de instrucție la cererea procurorului, sub suspiciunea de furt comercial și înșelăciune. O realizare remarcabilă pentru anchetatori, dar povestea nu se termină aici.

- Continuarea după publicitate -

Totul a început vineri, 14 iulie, în jurul orei 12:55, când localnicii îngrijorați au denunțat o adunare neobișnuită de oameni care cerșeau lângă un supermarket din minunata locație denumită Moraltpark din Bad Tölz.

Polițiștii au fost alertați deoarece tinerii cerșetori s-au comportat într-o manieră extrem de insistentă și agresivă, în special față de persoanele în vârstă.

Pretextul lor era bine gândit dar falsă – pretindeau că sunt surdo-muți și cereau bani pentru o presupusă asociație de surdo-muți.

- Continuarea după publicitate -

Din păcate, un localnic în vârstă a căzut deja în plasa acestei escrocherii și a pierdut 200 de euro în numerar, după ce a fost implorat de acest grup de escroci în fața unui supermarket de pe Birkenallee din localitatea Bad Heilbrunn. Imediat a depus plângere.

Polițiștii din Bad Tölz au reacționat rapid și au reușit să-l aresteze temporar pe unul dintre suspecți, în vârstă de 19 ani, în fața supermarketului din Moraltpark.

Ulterior, ceilalți doi suspecți, în vârstă de 17 și 20 de ani, au fost arestați puțin mai târziu în zona unei benzinării. În timpul percheziției suspecților și a vehiculului acestora au fost găsite și confiscate diverse probe și banii sustrași.

În prezent, investigațiile sunt în mâinile competente ale Departamentului de Investigații Criminale Weilheim care, în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Bad Tölz, caută alte victime potențiale în vecinătatea supermarketurilor din Bad Tölz, Bad Heilbrunn și alte posibile locații ale infracțiunilor celor trei.

„Dacă ați fost victimă sau martor al unor astfel de înșelăciuni sau aveți informații care ar putea ajuta la rezolvarea cazului, vă rugăm să nu ezitați să sunați la 0881/640-0 sau orice altă secție de poliție. Împreună îi putem trage la răspundere pe acești escroci și putem face dreptate”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Bad Tölz.

- Continuarea după publicitate -