O dubă înmatriculată în România a provocat un accident rutier în centrul Budapestei în dimineața zilei de duminică, 24 septembrie. Vehiculul transporta în mod ilegal peste 20 de migranți către țările din vestul Europei. După ce a intrat în coliziune cu mașina din față, șoferul dubei a fugit de la locul accidentului.

Potrivit publicației maghiare hirado.hu, mai mulți migranți au fost răniți în urma evenimentului, astfel încât ambulanțele sosite de urgență la fața locului au transportat la spital nouă persoane.

- Continuarea după publicitate -

Duba se deplasa pe Bulevardul Muzeului dinspre Astoria spre Kálvin tér când s-a ciocnit cu mașina din fața ei în circumstanțe încă neclare.

Partea din stânga față a dubei a fost avariată, în timp ce stopurile și luneta mașinii în care duba a intrat au fost sparte, iar bara de protecție a fost avariată.

Ambulanța a transportat la spital o persoană cu răni grave și opt cu răni ușoare. Șoferul, adică presupusul traficant de persoane, a sărit din dubă imediat după accident și a dispărut pe străzile capitalei Ungariei.

- Continuarea după publicitate -

12 dintre pasagerii dubei au părăsit locul înainte să sosească poliția. Polițiștii maghiari i-au găsit la scurt timp în Piața Fővám din apropiere. Potrivit postului TV maghiar M1, mai mulți dintre ei s-au declarat a fi de naționalitate kurdă sau turcă dar identitățile lor nu au putut fi verificate. Polițiștii au deschis dosar penal șoferului fugar, pentru trafic de persoane.

Întrucât peste 20 de persoane au fost înghesuite în compartimentul de marfă, fără ferestre și fără scaune, al dubei, șoferului fugar i se aduce o acuzație suplimentară infracțiunii inițiale de trafic de persoane.

Astfel, anchetatorii de la Sediul Poliției din Budapesta investighează și ipoteza conform căreia șoferul ar fi putut săvârși și alte infracțiuni, cum ar fi neacordarea de asistență pasagerilor săi. Ancheta este în derulare împotriva unui autor încă necunoscut.

Sursa foto: hirado.hu

- Continuarea după publicitate -