Poliția orașului american Manchester (statul Wisconsin) a arestat două femei de naționalitate română, implicate într-un furt, și se presupune că ele ar putea fi autoarele unei serii de furturi de bunuri din magazinele Kohl’s răspândite în Wisconsin în valoare totală de 20.000 de dolari, potrivit publicației KMOV4.

Înregistrările camerelor de supraveghere, prezentate săptămâna trecută în fața instanței din St. Louis County (statul Missouri), au dezvăluit identitățile presupuselor hoațe ca Maria Băbeanu, în vârstă de 24 de ani, și Neli Pasăre, în vârstă de 27 de ani.

- Continuarea după publicitate -

Marți, 5 septembrie, ele au fost acuzate de furtul unor bunuri în valoare de 750 de dolari sau mai mult. În prezent, ambele suspecte sunt reținute sub o cauțiune strictă de 100.000 de dolari doar în numerar, deoarece sunt considerate cu risc mare de fugă.

Înscrierile din dosar dezvăluie că a fost făcută o cerere pentru un translator român pentru o viitoare audiere programată pentru joi, 14 septembrie, și prezidată de judecătorul asociat Natalie Warner.

Potrivit acuzațiilor în cazul furtului din Manchester, conaționalele noastre sunt acuzate că pe data de 5 septembrie au sustras mărfuri în valoare de peste 3.700 de dolari din magazinul Kohl’s situat în blocul 14000 din Andersohn Drive.

- Continuarea după publicitate -

Se presupune că inculpatele au ascuns bunurile necuvenite într-o pungă secretă, ascunsă sub rochia lui Băbeanu, înainte de a ieși calme din magazin, fără să plătească nimic.

După arestarea lor, poliția din Manchester a descoperit mărfuri furate de peste 20.000 de dolari din alte magazine Kohl’s din regiune, ascunse în interiorul vehiculului suspectelor.

Acest inventar sugerează în prezent faptul că o parte, dacă nu toată, din mărfurile furate recuperate din vehicul a fost furată în timpul unei serii de furturi cu amănuntul în zona mai largă a Milwaukee County.

Chiar săptămâna trecută, poliția din Oak Creek, Wisconsin, a difuzat prin intermediul rețelelor sociale fotografii cu suspectele implicate într-un furt de marfă, din 21 august, în valoare de peste 20.000 de dolari. În mod surprinzător, suspectele din aceste fotografii seamănă izbitor cu cele din cazul Manchester.

Sursa foto: KMOV4

Dave Ashenhurst, căpitanul poliției din Oak Creek, a dezvăluit marți, 12 septembrie, publicației KMOV4 că cele două femei surprinse în imaginile camerelor de supraveghere din St. Louis County seamănă incontestabil cu persoanele din jurisdicția lor.

- Continuarea după publicitate -

Până în prezent, un al treilea suspect legat de cazul Oak Creek a rămas neidentificat.

Ashenhurst a remarcat: „Cu siguranță arată ca suspectele noastre. Aceste informații au fost transmise anchetatorilor noștri. Vom urmări acuzații de furt cu amănuntul la nivel de infracțiune odată ce ancheta se încheie și suspecții vor fi identificați oficial”.

La rândul său, șeful poliției din Manchester, colonelul Scott Will, a dezvăluit că anchetatorii săi au inițiat, de asemenea, contacte cu diverse agenții cu privire la cele două suspecte.

El a declarat: „Nu voi vorbi în numele celeilalte agenții, dar pot confirma că am contactat numeroase agenții din diferite state, cu privire la aceste persoane. Aruncați o privire la fotografiile lor și comparați-le cu imaginile video! Trageți singuri concluziile!”

Sursa foto: KMOV4

- Continuarea după publicitate -