Polițiștii de frontieră români au depistat 92 de migranți clandestini ascunși la bordul a trei vehicule, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

După cum relatează politiadefrontiera.ro, la PTF Nădlac II (județul Arad) s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din țară, doi șoferi români și unul de naționalitate turcă.

- Continuarea după publicitate -

Șoferii români conduceau două microbuze înmatriculate în România și cel turc un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Șoferul acestui ansamblu format din cap tractor și semiremorcă transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, ambalaje pentru o societate comercială din Slovacia.

Șoferii celor două microbuze se deplasau, fără pasageri, pe ruta România-Italia. Aceste informații au fost comunicate de către purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad, inspector de poliție Andrei Alexandru Dincă.

Pe baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră arădeni au efectuat o verificare amănunțită a celor trei vehicule. În urma controlului au fost găsiți 92 de migranți, dintre care 50 erau ascunse în ansamblul rutier turcesc, iar restul în compartimentele destinate bagajelor celor două microbuze.

- Continuarea după publicitate -

Migranții au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Punctului de Trecere a Frontierei (SPTF) Arad pentru cercetări. În urma identificării acestora, polițiști au stabilit că sunt cetățenii unor state precum Siria, Bangladesh, Irak, Egipt și Sri Lanka.

O parte dintre ei sunt solicitanți de azil, iar ceilalți au intrat legal în România, dar cu intenția de a ajunge ilegal într-un stat din vestul Europei. Aceste precizări au fost făcute de Andrei Alexandru Dincă, inspector de poliție și purtător de cuvânt al SPTF Arad.

În toate cele 92 de cazuri, polițiștii de frontieră fac investigații sub aspectul comiterii de infracțiuni de trafic de migranți, în cazul șoferilor, și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul migranților ascunși în cele trei vehicule. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale corespunzătoare.