Doi bărbați de naționalitate română au înșelat o femeie în apropierea orașului german Arnstein (landul Bavaria) cu suma de 1.000 de euro. Ei au profitat fără nici un pic de jenă de generozitatea femeii.

După cum relatează publicația germană MAINFRANKEN 24, conaționalii noștri staționau pe drumul B26, între localitățile Müdesheim și Halsheim, cu BMW-ul lor cu numere de înmatriculare românești.

- Continuarea după publicitate -

În ideea că ar fi rămas fără combustibil, ei făceau semne celorlalți participanți la trafic să oprească pentru a-i ajuta, susținând că nu pot alimenta din lipsă de euro.

O șoferiță cu suflet mare a plătit combustibil în valoare de aproximativ 1.000 de euro pentru cei doi români la o benzinărie din Thüngen.

Însă cei doi i-au returnat suma de 5.000 de lei românești, care era valoarea de schimb în acel moment. Imediat după aceea, bărbații au dispărut.

- Continuarea după publicitate -

Când femeia a ajuns la o bancă din Karlstadt să schimbe banii, a avut surprinderea să constate că banii românești nu valorau nimic.

Într-adevăr, bancnotele pe care escrocii le-au dat femeii nu erau false dar au fost scoase din circulație cu ani în urmă și nu mai erau valabile.

Escrocheria cu plata combustibilului nu este nouă, escrocii încearcă să obțină bani de la cât mai multe victime necunoscătoare ale acestui adevărat fenomen. De cele mai multe ori, victimelor li se oferă adesea lei fără valoare.

Însă există și alte cazuri, când escrocii le oferă victimelor drept garanție bijuterii valoroase care la prima vedere par din aur și care apoi se dovedesc a fi simple imitații din alamă.

- Continuarea după publicitate -