Doi cetățeni români sunt cercetați pentru trafic de migranți, după ce au fost depistați cu peste 70 de migranți ascunși în autoutilitarele pe care le conduceau.

Cei doi șoferi au fost opriți la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, în timp ce se pregăteau să iasă din țară, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră din România.

- Continuarea după publicitate -

Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferii transportau paleți pe ruta România-Italia. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit al celor două autoutilitare, descoperind în compartimentul pentru marfă un număr de 76 de cetățeni străini.

O parte dintre migranții depistați ascunși în autoutilitarele românilor. Foto: politiadefrontiera.ro

După verificări, s-a stabilit că migranții sunt cetățeni din diverse țări, precum Bangladesh, Pakistan, Egipt, Nepal, Sri Lanka, India, Siria, Maroc și Palestina, care au intrat legal în România în baza documentelor personale. Aceștia intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru cei doi șoferi români și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși. La finalizarea cercetărilor, vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

- Continuarea după publicitate -