În dimineața zilei de luni, 26 iunie 2023, biroul vamal principal din localitatea germană Lörrach (landul Baden-Württemberg) a făcut public un raport potrivit căruia la jumătatea lunii mai, la o verificare comună efectuată de vameși și poliția federală pe autostrada A5, asupra a găsit doi cetățeni români, în vârstă de 53 și 43 de ani, s-a găsit cantitatea de 11,6 kg de marijuana ascunse într-o valiză.

După cum relatează news.de, oficialii poliției federale au dirijat mașina cu remorcă a românilor în afara fluxului de trafic al autostrăzii, spre zona de serviciu Hartheim. Vehiculul propriu-zis a fost verificat fără obiecții din partea controlorilor.

- Continuarea după publicitate -

Interesul acestora a fost stârnit când în remorca mașinii a fost găsită o valiză care era învelită în folie alimentară.

Angajații biroului vamal principal din Lörrach s-au deplasat la fața locului cu un sistem mobil de raze X și au efectuat verificări suplimentare.

În valiză au fost găsite în total zece pachete individuale sigilate de asemenea în folie alimentară, care conțineau drogurile, probabil pentru a nu fi adulmecate de câinii special dresați pentru așa ceva. Golurile din valiză erau umplute cu îmbrăcăminte și doi saci cu nisip în vid.

- Continuarea după publicitate -

Procedurile penale au fost inițiate imediat împotriva celor doi români care au fost arestați. Dosarul deschis pentru infracțiunea de trafic de narcotice a fost, de asemenea, predat biroului vamal competent din Stuttgart, care a preluat ancheta ulterioară.