Doi tineri de naționalitate română vor trebui să răspundă acuzațiilor care li se aduc într-un proces rapid în fața instanței Tribunalului din orașul elvețian Brugg (cantonul Aargau).

Potrivit publicației locale Aargauer Zeitung, ei au furat diverse mașini și echipamente de la trei companii diferite, toate adăpostite într-un depozit de materiale din zonă, apoi au încercat să le transporte în Franța.

- Continuarea după publicitate -

Evenimentele petrecute într-o noapte din luna martie la un depozit de materiale de construcție, amplasat într-o comunitate din regiunea Brugg, ar fi putut constitui o secvență din scenariul unui film de acțiune.

Cei doi inculpați au sosit la depozitul de materiale într-o dubă cu plăcuțe de înmatriculare franceze și au folosit o foarfecă de tăiat fier-beton pentru a deschide lacătul care zăvora poarta acestuia.

Au furat diverse echipamente și mașini destinate folosirii lor în domeniul construcțiilor în valoare de aproape 17.000 de franci elvețieni.

- Continuarea după publicitate -

Din nefericire pentru cei doi hoți, în timp ce se îndreptau cu duba spre granița cu Franța, ei au fost verificați de o patrulă de la Oficiul Federal de Vamă și Securitate a Frontierei și arestați pe loc.

Ei vor fi prezentați în fața instanței elvețiene în cursul zilei de marți, 26 septembrie.