Doi români, în vârstă de 33 și respectiv 36 de ani, s-au prezentat luni, 25 septembrie, la Tribunalul orașului german Mainz (landul Renania-Palatinat), deoarece sunt suspecți în furtul unor excavatoare și stivuitoare în valoare de peste 200.000 de euro.

După cum relatează publicația locală swr.de, cei doi suspecți au vrut să transporte utilajele în România. Într-o noapte a lunii aprilie, ei ar fi sărit gardul sediului unui producător de echipamente de construcții din localitatea Bodenheim, potrivit acuzării.

- Continuarea după publicitate -

De acolo ar fi furat trei excavatoare și un stivuitor, probabil cu chei duplicate. Potrivit Parchetului german, hoții au scos apoi utilajele în afara gardului și apoi le-au încărcat în semiremorca unui camion pe care îl aduseseră cu ei.

Din fericire, șeful companiei care era proprietara utilajelor a reușit să recupereze utilajele furate chiar în dimineața următoare. Poliția i-a oprit pe cei doi suspecți pe autostrada A3 lângă orașul Regensburg, în estul landului Bavaria.

Acolo, ei au încercat să arate documente de transport falsificate pentru a dovedi că au toate actele necesare transportului utilajelor, însă polițiștii germani n-au putut fi păcăliți. De atunci au fost plasați în arest până luni, 25 septembrie, când au fost audiați de instanța germană.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: SWR