Un român în vârstă de 33 de ani a fost arestat și altul, de 40 de ani, a fost dat în urmărire de Poliția Națională spaniolă, după ce împreună ar fi rănit grav trei spanioli în orașul Baza din provincia Granada (comunitatea autonomă Andaluzia).

După cum relatează publicația locală Granada Hoy, atacul a fost declanșat de o neînțelegere între proprietarul imobilului și cei doi presupuși chiriași români, ambii cu antecedente penale.

- Continuarea după publicitate -

Informații despre acest atac au ajuns la autorități printr-un apel la numărul de urgență 091. Faptele au avut loc pe data de 11 august, când agenți ai brigăzii de securitate cetățenească s-au deplasat la adresa respectivă, ca răspuns la alerta primită.

Ajunși la fața locului, polițiștii spanioli au găsit trei bărbați răniți. Unul dintre ei avea o rană la craniu, care îi provocase pierderi considerabile de sânge și îl lăsase inconștient.

Un alt bărbat avea tăieturi la degetele de la o mână, iar proprietarul casei fusese înjunghiat în picior. Victimele au fost tratate în spital și, ulterior, două dintre ele au fost externate după ce au primit îngrijiri suplimentare de la personalul medical.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit informațiilor furnizate de cei trei spanioli, atacul a început când proprietarul reședinței a cerut familiei de români să părăsească locuința. Proprietarul intenționa să se mute acolo cu propria familie, inclusiv cu copii minori.

Inițial, în casă a fost prezentă o singură femeie de naționalitate română, dar ulterior au sosit doi bărbați, rude ale ei, care au început să-i atace pe cei trei spanioli cu o macetă și o rangă. Poliția a găsit ranga la fața locului.

Ancheta a fost preluată de brigada de poliție judiciară. După obținerea informațiilor despre gravitatea rănilor victimelor, s-a descoperit că unul dintre răniți a fost transportat la un spital din capitala cu același nume a provinciei Granada, pentru a-și trata rănile suferite la cap.

Celălalt bărbat a necesitat și el intervenție chirurgicală din cauza tăieturilor la degete, fiindu-i afectat un tendon. După ce au primit îngrijiri medicale, ambii răniți au fost externați și sunt în curs de recuperare.

În ceea ce îi privește pe agresori, ancheta a permis identificarea acestora. Unul dintre ei, cel de 33 de ani, a fost localizat și arestat în urma unei operațiuni a Poliției Naționale. Celălalt, în vârstă de 40 de ani, a fugit din Spania, însă cu un mandat internațional de arestare emis pe numele său.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: Granada Hoy