Un accident rutier extrem de grav s-a petrecut joi, 27 iulie, între un autoturism și un autotren pe DN22 Constanța – Tulcea, nu departe de intersecția cu drumul către localitatea Sibioara. În urma acestuia au decedat două persoane, potrivit publicației Ziua de Constanța.

La locul accidentului au intervenit pompieri de la ISU Dobrogea, echipajul de descarcerare de la Detașamentul Fripis, o autospecială de stingere a incendiilor de la Midia Năvodari și un echipaj SMURD B2 tot de la Midia, potrivit informațiilor oferite de ISU Dobrogea.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, la fața locului au ajuns o autospecială de stingere a incendiilor de la Punctul Temporar de Stingere Ovidiu, altă autospeciala pentru victime multiple de la Detașamentul Medgidia, precum și ambulanțe SMURD C de la Palas și două de la SAJ Constanța.

Din primele informații, autoturismul a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu autotrenul care circula regulamentar. În urma coliziunii, trei persoane au rămas încarcerate în autoturism.

Sursă foto: Ziua de Constanța

Acestea au fost extrase din vehiculul avariat. O adolescentă de 15 ani, conștientă, a fost preluată de echipajul SMURD C  și transportată de urgență la spital.

- Continuarea după publicitate -

Din nefericire, două dintre victime, un bărbat și o femeie cu vârste de aproximativ 50 și respectiv 45 de ani au fost declarate decedate la locul accidentului.

Șoferului autotrenului, învârstă de 39 ani, i-a fost acordat primul ajutor de către echipajul SMURD B2 dar a refuzat să meargă la spital.

Sursă foto: Ziua de Constanța

Potrivit ISU Dobrogea, acesta ar fi al doilea accident rutier grav petrecut chiar în locul respectiv în ultimele 10 zile. Luni, 17 iulie, alte trei persoane au ajuns la spital într-un alt accident.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informeat: „Pe DN 22 Constanța-Tulcea, în zona localității Sibioara, județul Constanța, s-a produs un accident rutier între un autocamion și un autoturism, soldat cu decesul a două persoane din autoturism și cu rănirea gravă a altei persoane”.

- Continuarea după publicitate -

Traficul rutier a fost oprit pe sensul de mers către Tulcea până în jurul orei 17:00.