Doi minori de naționalitate română, ambii în vârstă de 17 ani, au fost arestați joi, 14 septembrie, de către polițiștii francezi în localitatea Saint-Martin-d’Hères din departamentul Isère (regiunea Ron-Alpi) pentru atacarea și jefuirea unui tânăr de 19 ani.

Așa cum dezvăluie publicația Valeurs Actuelles, în jurul orei 19:00 a zilei de miercuri, 13 septembrie, pompierii din Saint-Martin-d’Hères (Isère) au preluat un tânăr în vârstă de 19 ani care fusese lovit de alți trei tineri.

- Continuarea după publicitate -

Cei trei atacatori l-ar fi vizat pentru a-i fura telefonul mobil și l-au lovit cu pumnii până când tânărul a căzut la pământ. Apoi i-au furat telefonul înainte de a fugi cu o mașină, potrivit unei surse din poliție.

Alertate, serviciile de urgență au acordat primul ajutor victimei, care era inconștientă. Ea a fost dusă la spital cu un prognostic care i-a pus viața în pericol. A fost diagnosticat cu craniul fracturat. Conform informațiilor actuale, starea sa de sănătate nu s-a ameliorat.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 2:00 a dimineții de joi, un echipaj de poliție a reperat vehiculul agresorilor, identificat anterior de martorii atacului. Acesta era un autoturism marca Citroën C4, deja pus sub supraveghere din 25 iunie 2023, în legătură cu unele efracții. În timp ce polițiștii tocmai efectuau verificarea, pasagerul aflat pe bancheta din spate a mașinii a fugit.

- Continuarea după publicitate -

Șoferul însă și pasagerul din față, ambii minori români în vârstă de 17 ani, au fost arestați pe loc. Telefonul victimei a fost găsit în vehiculul lor. Securitatea departamentului Isère este responsabilă pentru continuarea investigațiilor. Al treilea agresor este dat în urmărire.

Sursa foto: Valeurs Actuelles