Doi tineri de naționalitate română, în vârstă de 18 și respectiv 16 ani, au fost arestați marți, 25 iulie, de poliția austriacă, după ce sâmbătă, 22 iulie, au înjunghiat și au încercat să jefuiască un tânăr de 23 de ani în orașul austriac Vöcklabruck (Austria Superioară).

După cum relatează publicația locală Tips Vöcklabruck,  în după amiaza zilei de sâmbătă, cei doi inculpați, inițial neidentificați de oamenii legii, s-au întâlnit la gara din Vöcklabruck cu victima care era însoțită de o altă persoană.

- Continuarea după publicitate -

Cei doi i-au cerut victimei o sumă de bani. Aceasta nu a vrut să le dea banii de bună voie, motiv pentru care autorii l-au atacat pe el și pe însoțitorul său. Au înjunghiat victima în spate cu un cuțit pentru a o forța să le dea banii, apoi au fugit.

Tânărul atacat a fost rănit într-un grad nespecificat. Ancheta a continuat rapid și cei doi agresori au fost identificați. Cei doi atacatori erau frați, rezidenți în districtul Vöcklabruck.

Se presupune că motivul atacului și înjunghierea victimei ar fi fost o dispută pe tema drogurilor. Polițiștii i-au arestat marți pe cei doi atacatori și i-au închis în penitenciarul orașului Wels, în așteptarea audierii lor în fața instanței austriece.

- Continuarea după publicitate -

Poliția austriacă a informat: „După cercetări ample, polițiștii au reușit să-i dea de urma celor doi fugari. Sunt frați români din cartierul Vöcklabruck, de 16 și 18 ani. Motivul crimei a fost probabil o ceartă pe tema stupefiante”.

„Din cauza unui ordin de arestare din partea Parchetul Wels i-a putut aresta pe cei doi acasă la ei, fără rezistență din partea lor, pe 25 iulie 2023 și puțin mai târziu au fost duși la închisoarea Wels”.

Sursa foto: Tips Vöcklabruck