La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I și II, polițiștii de frontieră arădeni au colaborat cu reprezentanți ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu pentru a efectua miercuri, 22 iunie, o inspecție la două camioane încărcate cu peste 45 de tone de deșeuri, inclusiv acumulatori, baterii auto și aluminiu.

După cum relatează publicația locală Live Arad, datorită neîndeplinirii condițiilor legale necesare pentru un astfel de transport, autoritățile de control românești nu au permis intrarea în România a celor două vehicule.

- Continuarea după publicitate -

Polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac I și II au procedat la o verificare detaliată a două camioane ce voiau să intre în țară, conduse de un șofer român și unul bulgar, și care transportau deșeuri provenite din acumulatori, baterii auto și aluminiu, conform documentelor însoțitoare.

Aceste deșeuri erau destinate unor firme din România și proveneau de la societăți comerciale din Slovacia și Bulgaria.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii de frontieră arădeni au solicitat expertiza autorizată al reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

- Continuarea după publicitate -

În urma controlului, s-a constatat că cele două vehicule erau încărcate în total cu 45,187 tone de deșeuri pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele legale necesare importului acestui tip de marfă.

Prin urmare, polițiștii de frontieră români au refuzat accesul celor două camioane în România, iar deșeurile vor face cale-ntoarsă către firmele expeditoare.