Adrian Bostan, un șofer român de 38 de ani, rezident în orașul englez Sutton-in-Ashfield din comitatul Nottinghamshire (East Midlands) a fost judecat la Tribunalul din Mansfield pentru că pe 26 mai a condus sub influența alcoolului.

După cum relatează publicația britanică Chad, duba Mercedes Sprinter condusă de conaționalul nostru a fost văzută șerpuind pe ambele benzi ale Mansfield Road, lângă King’s Clipstone, aproape ieșind de pe carosabil la un moment dat.

- Continuarea după publicitate -

Traiectoria sinuoasă a vehiculului a depășit linia despărțitoare a drumului. Procurorul Freddie Sail a explicat instanței că a intrat pe o pistă agricolă din partea stângă a carosabilului, înainte de a reveni pe șosea și a izbi spatele unei alte mașini.

Bostan tocmai se sprijinea de capota dubei când un martor l-a întrebat: „Ești beat, nu-i așa?” și el a dat din cap afirmativ.

Poliția a fost chemată și un test cu aparatul etilotest a arătat că avea 80 de micrograme de alcool în 100 de mililitri de respirație, când limita legală este de 35 micrograme.

- Continuarea după publicitate -

Conaționalul nostru a justificat fapta sa susținând că mașina din față a frânat brusc și a lovit-o, după ce el ar fi început munca la ora 2:00 dimineața pentru a livra ziare.

Cu domiciliul în Silk Street, Sutton, șoferul român a recunoscut că a condus sub influența alcoolului, prin intermediul unui traducător român.

Simon King, avocatul apărării, a subliniat că Bostan, care nu are condamnări anterioare, a fost imediat sincer cu poliția.

„A trăit și a lucrat în această țară timp de opt ani. Nu avusese un somn corespunzător cu o zi înainte și a fost la un grătar unde a băut ceva”, a explicat el.

Avocatul a precizat că interdicția inevitabilă de a șofa va avea un „efect catastrofal” asupra familiei clientului său, tatăl a trei copii, și că acesta este „cu adevărat speriat de modul în care vor supraviețui”.

- Continuarea după publicitate -

În final, românului i s-a interzis să conducă timp de 20 de luni, deși un curs de reabilitare îi va putea reduce interdicția cu 20 de săptămâni.

Suplimentar, el a fost amendat cu 180 de lire sterline și obligat să plătească o suprataxă de 72 de lire sterline și cheltuieli de 85 de lire sterline.