Un bărbat de 31 de ani și o femeie de 32 de ani, ambii de naționalitate română, au fost arestați miercuri, 15 noiembrie, în orașul spaniol Vitoria de ofițerii Ertzainza (poliția comunității autonome a Țării Basce) sunt acuzați că au fraudat un pensionar cu aproximativ 100.000 de euro în decurs de doi ani, potrivit publicației El Correo.

Eliberat recent (probabil pe cauțiune – n.r.) de instanța Tribunalului de Instrucție numărul 1 din Vitoria (provincia Alava), cuplul de români a mers în orașul Bilbao (provincia Vizcaya) pentru a lua masa la un cunoscut restaurant local.

- Continuarea după publicitate -

Cei doi parteneri, care duceau o viață aparent luxoasă, frecventau hoteluri și restaurante celebre, călătorind în mașini de lux, nu s-au sfiit să epateze, împărtășind tuturor stilul lor de viață pe rețelele de socializare.

Mereu zâmbitori, ei postează fotografii în care arată bancnote de 200 de euro, iar într-un videoclip, bărbatul aruncă bancnote de 100 de euro în timp ce ascultă melodia „Dau cu banii” a cântărețului român Bogdan Pîrvu.

- Continuarea după publicitate -

Totuși, realitatea prosperității acestui cuplu este departe de imaginea pe care ei o proiectează pe rețelele de socializare, deoarece sunt acuzați că au fraudat un pensionar timp de doi ani, risipindu-i toate economiile.

Povestea înșelătoriei datează din 2021, când femeia ar fi început pe stradă o conversație cu pensionarul și i-a cerut bani să mănânce. De acolo și-a construit o relație bazată pe întâlniri „întâmplătoare” cu acesta pe stradă, câștigându-i încet, dar sigur, încrederea.

Ceea ce a început inițial ca sume mici de bani împrumutate, a evoluat în timp și a crescut atât frecvența cât și suma solicitată. Situația a dus chiar la amenințări din partea femeii.

Pe lângă extorcări directe, cuplul a făcut și numeroase retrageri de la bancomate și plăți la hotel folosind cardul bancar al pensionarului, potrivit Departamentului de Securitate din Țara Bascilor.

- Continuarea după publicitate -

Ambii inculpați au antecedente penale. Bărbatul se confruntă cu probleme administrative precum amenzi rutiere și proceduri de sechestru pentru nerespectarea taxelor fiscale. Istoricul său penal include fraudă, extorcare, tâlhărie, jaf cu violență și intimidare.

Pe de altă parte, femeia are și ea dosar la poliție pentru extorcare, furt și vătămări, potrivit unor surse consultate de jurnaliștii El Correo. În decurs de numai doi ani, victima și-a pierdut toate economiile, estimate la 100.000 de euro potrivit anchetei poliției.

În timp ce contul pensionarului se golea, cuplul a continuat să se bucure de excursii de lux în diverse orașe, Pamplona, ​​Vitoria, Zarautz, Bilbao, Santander sau stațiuni din România, imortalizând fiecare călătorie pe profilurile lor de pe rețelele de socializare.

Ancheta complexă, efectuată de Grupa 6, unitate specializată a secției de poliție Portal de Foronda, a condus la arestarea presupusei autoare a furturilor, precum și a complicelui său, ambii reținuți miercuri în orașul Vitoria (Gasteiz în limba bască).

- Continuarea după publicitate -

Polițiștii basci nu exclud să existe mai multe victime în rândul persoanelor în vârstă care ar fi putut fi afectate de acest cuplu fără scrupule, drept pentru care ancheta continuă cu cei doi inculpați în libertate.

Sursa foto: El Correo