Un băiețel de numai cinci anișori a decedat în urma unui accident rutier care a avut loc în seara zilei de duminică, 18 iunie, la ora 21:00, în orașul Murgeni (județul Vaslui), potrivit publicației locale Vremea Nouă.

După primele investigații efectuate, s-a constatat că un autoturism, condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani din Murgeni, a fost implicat într-o manevră de depășire a altui autoturism, înregistrat de asemenea în același județ, condus de un bărbat de 39 de ani, din aceeași localitate.

- Continuarea după publicitate -

Ambele mașini circulau pe strada Dr. Emil Juvara, pe aceeași direcție, când șoferul celui de-al doilea vehicul a decis să schimbe direcția către stânga, moment în care a intrat în coliziune cu primul autoturism care tocmai îl depășea.

Deși a fost adus de urgență la spital, copilul era deja mort. „S-a constatat decesul prin accident rutier al copilului de 5 ani din Murgeni, Ilie Sandu, la ora 21:05, acesta fiind preluat de Medicina Legală Vaslui la ora 23:55”, a declarat Ionel Carp, directorul Spitalului din Murgeni.

După tragicul accident rutier, a doua zi au ieșit la iveală detalii extrem de tulburătoare. Conducătorii celor două vehicule implicate în coliziune erau rude, iar șoferul responsabil de producerea accidentului este chiar tatăl copilului.

- Continuarea după publicitate -

Sărmanul băiețel se afla pe scaunul din față, nefiind protejat de niciun dispozitiv special sau măcar de o centură de siguranță. În momentul impactului, copilul a fost aruncat în afara mașinii alături de portiera de pe partea sa, care a fost desprinsă din balamale.

Din nefericire, bietul de el nu a avut nicio șansă de supraviețuire, iar responsabilitatea pentru această tragedie îi aparține propriului său tată. Acesta s-a angajat în mod iresponsabil într-o manevră de depășire neregulamentară, acroșând autoturismul din față, potrivit estnews.ro.

În urma impactului devastator dintre cele două vehicule, băiețelul a fost puternic lovit de portieră și aruncat pe caldarâm. Din păcate, acel moment de inconștiență îl va urmări tot restul vieții pe tatăl vinovat, în afara faptului că va fi acuzat de ucidere din culpă.