Într-o situație de criză uluitoare, mai mulți părinți panicați din orașul Almaty din Kazahstan s-au confruntat cu infernul unui incendiu care a distrus un bloc de apartamente cu 16 etaje, potrivit publicației britanice The Sun.

În timp ce flăcările mistuitoare au cuprins un puț de lift între etajele cinci și șase, locatarii de la etajele inferioare au acționat rapid și s-au adunat cu pături și saltele, gata să prindă copiii îngroziți care erau aruncați de părinți de la ferestrele etajelor superioare, aflate la o înălțime de peste 30 de metri.

- Continuarea după publicitate -
Imagine de la fața locului. Foto: East2West/The Sun

Scenele au fost pline de tensiune, în timp ce fumul gros ieșea afară pe ferestrele etajelor superioare, iar zeci de martori priveau îngroziți, unii dintre ei surprinși cum își mușcau unghiile.

Filmările au surprins momentele intense în care un adult ținea un copil mic pe fereastră, iar oamenii de dedesubt au poziționat frenetic o cuvertură pentru a servi drept plasă de siguranță improvizată.

Cu adrenalina la maxim, părinții au luat decizia dificilă de a-și arunca prețiosul copil care, în cădere liberă, a fost prins cu pricepere de cuvertura albă care îl aștepta.

- Continuarea după publicitate -
Blocul în care s-a petrecut incendiul. Foto: East2West/The Sun

În mijlocul haosului, o altă persoană inteligentă a adus o saltea pentru a amortiza căderea unui adult care a sărit de la o fereastră înaltă, adăugând și mai multă tensiune situației.

Din fericire, acțiunile eroice ale localnicilor și eforturile a 50 de pompieri „înarmați” cu trei scări telescopice au ținut în cele din urmă incendiul sub control, permițând evacuarea în siguranță a 40 de persoane de la etajele superioare.

În mod miraculos, nu au existat victime, deși cel puțin 31 de persoane, inclusiv 16 copii, au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale.

Acest eveniment teribil servește ca o amintire emoționantă a puterii incredibile a curajului uman și a dorinței de a risca totul pentru siguranța celor dragi.

- Continuarea după publicitate -

Într-un incident similar din Istanbul, Turcia, o mamă curajoasă și-a salvat cei patru copii de la moarte sigură, aruncându-i de la etajul trei al unei clădiri în flăcări.

Trecătorii au răspuns rapid și au întins o pătură ca o plasă de siguranță improvizată, prinzând cu succes fiecare copil în timpul căderii de la înălțime.

Astfel de dovezi uimitoare de curaj și sânge rece, precum și unitatea locatarilor unui imobil în vremuri de criză, arată spiritul civic al oamenilor și capacitatea de a face față chiar și în fața celor mai îngrozitoare circumstanțe.