O femeie de 64 de ani din București a murit miercuri, 26 iulie, după ce un copac a căzut în urma vijeliei peste maşina condusă de soțul său, de 63 de ani, care circula pe DN 67C – Transalpina, potrivit publicației Știrile PRO-TV. Șoferul a suferit leziuni care nu-I pun viața în pericol.

Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba a informat: „La data de 26 iulie 2023, în jurul orei 12:00, un autoturism care se deplasa pe DN 67C, în direcţia Oaşa – Sebeş, condus de un bărbat de 63 de ani, din municipiul Bucureşti, la kilometrul 98 + 500 de metri a fost surprins de un arbore care a căzut pe plafonul autoturismului, fiind smuls din rădăcini de fenomenele meteorologice care s-au manifestat intens, în acele momente, în zonă. În urma incidentului, o femeie de 64 de ani, din municipiul Bucureşti, pasageră în autoturism, a decedat”.

- Continuarea după publicitate -
Sursa foto: Știrile PRO-TV

Salvatorii de la 112 au fost informați inițial că peste o mașină în care se aflau două persoane și care circula pe Transalpina a căzut un copac din cauza furtunii violente, precum și faptul că alte patru vehicule ar fi rămas blocate pe DN67C-Transalpina.

Martorii din celelalte mașini, din spatele celei avariate de copac, au intervenit pentru efectuarea manevrelor de resuscitare asupra femeii care era în stare de inconștiență, înainte de sosirea ambulanței.

„Forţele de intervenţie au ajuns la locul evenimentului. Din nefericire, a fost declarat decesul persoanei aflate în stare de inconştienţă (sex feminin, 64 de ani). Cealaltă persoană (sex masculin, 63 de ani), a fost asistată medical, este conştientă şi prezintă leziuni minore”, a informat ISU Alba.

- Continuarea după publicitate -
Sursa foto: Știrile PRO-TV

După evaluarea preliminară făcută de către echipajele ISU Alba prezente la fața locului, a fost vorba despre 14 vehicule blocate din cauza cobacilor doborâţi pe carosabil.

Un alt autoturism a fost avariat din același motiv. Traficul rutier a fost oprit pe Transalpina între barajul Oașa și Tău până la curățarea carosabilului.