Sâmbătă, 10.06.2023, în jurul orei 13:20, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat un microbuz cu pasageri care intenționau să intre pe teritoriul României. În urma controlului efectuat asupra vehiculului, poliţiştii de frontieră români au descoperit în bagajele unui pasager de naționalitate bulgară 1.050 pachete de țigări ascunse și nedeclarate. Deși aveau aplicate timbre fiscale bulgărești, deținătorul lor nu a putut prezenta documente de proveniență, potrivit politiadefrontiera.ro.

Cele 21.000 de ţigarete, estimate la o valoare totală de 24.150 lei, au fost confiscatate, iar persoanei în cauză, i-a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau comercializare pe teritoriul românesc, în afara antrepozitului fiscal, a unor produse accizabile marcate necorespunzător, fără a fi marcate sau cu marcaje false depășind limita de 10.000 țigarete, conform art. 452 din Legea 227/2015.

- Continuarea după publicitate -

Duminică, 11 iunie, în jurul orei 00:15, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au oprit la control, pe sensul de intrare în România, o dubă condusă de un bulgar care susținea că transporta piese auto pe traseul Bulgaria-Polonia.

În timpul controlului, polițiștii de frontieră doljeni au descoperit mai mulți saci din folie de culoare neagră care conțineau nu mai puțin de 3.610 articole vestimentare, toate purtând însemnele unor mărci celebre, toate susceptibile a fi contrafăcute.

- Continuarea după publicitate -

În final, polițiștii de frontieră au stabilit că articolele vestimentare aparțin șoferului dubei, iar acesta nu deţine documente de provenienţă ale acestora. În valoare totală estimată de 265.190 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse originale, articolele vestimentare au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

La ora actuală, polițiștii români efectuează investigații pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare care prejudiciază titularul mărcii înregistrate. La finalizarea acestora, vor fi propuse soluții legale prin intermediul Parchetului din Calafat.