Polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului din județul Maramureș au confiscat aproximativ 1.500 de pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 17.500 lei, într-o acțiune desfășurată în apropierea graniței cu Ucraina. Țigările urmau să ajungă pe piața neagră din zonă.

Joi, 8 iunie, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră au observat doi indivizi care cărau colete voluminoase urmând un traseu de la graniță către interiorul țării.

- Continuarea după publicitate -

Deși au fost somați să rămână pe loc, cei doi au abandonat coletele și au fugit în ciuda somațiilor polițiștilor de frontieră. Conform procedurilor legale, oamenii legii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical. Însă cei doi nu s-au oprit din fugă și nu au putut fi reținuți din cauza terenului accidentat și a zonei împădurite.

După efectuarea cercetărilor la fața locului, au fost descoperite două colete voluminoase care au fost transportate la sediul SPF Valea Vișeului, unde desigilarea lor a scos la iveală 1.499 de pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.538 lei.

În prezent, Poliția de Frontieră efectuează investigații pentru a identifica pe cei doi fugari acuzați de infracțiunile de contrabandă și trecere frauduloasă a graniței cu Ucraina, precum și pentru documentarea întregii lor activități infracționale. Ancheta se va desfășura sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria din orașul Vișeu de Sus.

- Continuarea după publicitate -