Un cetățean român de etnie romă, rezident de mai multă vreme în provincia italiană Monza și Brianza (regiunea Lombardia), a fost implicat recent într-o serie de infracțiuni și escrocherii, cu precădere în domeniul comerțului cu mașini.

După cum relatează publicația locală Monza Today, conaționalul nostru și-a câștigat o anumită notorietate, în ciuda faptului că nu a obținut niciodată un permis de conducere și a menținut un statut necunoscut de Fiscul italian.

- Continuarea după publicitate -

Printr-o firmă asociată, a reieșit că românul a achiziționat în ultimii ani peste 1.200 de vehicule, dintre care majoritatea erau înmatriculate pe numele său, dar erau folosite efectiv de terțe persoane.

Această activitate i-a permis să acumuleze un profit ilicit de aproape 750.000 de euro, care include evaziunea fiscală și neplata taxelor de drum. Mai mult, inculpatul a comis începând cu anul 2011 numeroase infracțiuni rutiere conducând fără permis.

Au fost confirmate cel puțin 20 de incidente în care a fost oprit de poliția rutieră, dar aproape întotdeauna a încercat să se sustragă de la controlul poliției, reușind evadari în mare viteză prin centrele urbane ale provinciei.

- Continuarea după publicitate -

Aceste comportamente au prezentat riscuri grave pentru siguranța rutieră, punând în pericol siguranța pietonilor și a celorlalți participanți la trafic. În cel puțin două cazuri, aceste evadări s-au soldat cu accidente rutiere grave, provocate de pierderea controlului asupra vehiculului.

Marco Odorisio, comisarul de poliție al provinciei Monza și Brianza, a înaintat autorităților locale o propunere de supraveghere specială a acestui individ.

Dacă această propunere va fi aprobată, va restricționa în mod semnificativ libertatea sa de mișcare, precum și activitățile sale cotidiene.