Din luna martie a acestui an, poliția federală din localitatea germană Rendsburg și Parchetul din Kiel au efectuat investigații ample asupra a patru bărbați și o femeie de naționalitate română, potrivit shz.de.

Se prespune că aceștia au format un grup infracțional care a furat în special cafea, dar și articole de farmacie, alimente și unelte de pe diverse piețe de consum din landul Schleswig-Holstein.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit anchetei aflate în plină desfășurare, suspecții ar fi dus bunurile în România și le-ar fi vândut prin intermediul anunțurilor făcute pe internet.

Desfășurate sub acoperire, investigațiile au confirmat bănuiala că suspecții ar fi comis 68 de asemenea fapte care au creat un prejudiciu total de aproximativ 18.500 de euro.

Sursa foto: SHZ.de

La cererea Parchetului din Kiel, Tribunalul Districtual din Kiel a emis mandate de arestare împotriva suspecților.

- Continuarea după publicitate -

Marți, 27 iunie, doi bărbați au fost arestați în Kiel. În timpul percheziției ulterioare a apartamentului acestora, au fost găsite și confiscate alte bunuri furate, gata de expediere în România. În prezent, cei doi suspecți se află în arest.

În strânsă colaborare cu autoritățile române, au fost reținuți și ceilalți trei suspecți în România, pe baza unui mandat european de arestare. La rândul lor, și aceștia sunt în arest și se pregătesc pentru extrădare.