Matteo Politi, un escroc italian în vârstă de 43 de ani, care pretindea că este medic chirurg estetician, a fost arestat marți, 22 august, în cartierul Marghera din orașul italian Veneția (Veneto), în urma mandatului european de arestare existent pe numele său.

După cum relatează site-ul ondavasca.com, escrocul se sustrăgea justiției, dându-se drept chirurg plastician de aproape de 15 ani ani, timp în care a indus în eroare pacienți din diferite țări, inclusiv vedete din România, unde a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare.

- Continuarea după publicitate -

În prezent, italianul lucra sub identitate falsă într-un hotel, potrivit relatărilor presei locale. În ciuda faptului că nu avea studii superioare medicale, inculpatul a reușit să-și mențină ani buni imaginea unui chirurg de renume care operează numai vedete renumite.

Această înșelăciune a susținut-o timp de 15 ani folosind documente false și promovându-se constant pe rețelele de socializare și în mass-media, printre multe alte trucuri și metode de a-și face publicitate.

În ultima vreme, el ar fi practicat efectiv chirurgie estetică în localități din Hong Kong și România, unde se presupune că ar fi înșelat un număr semnificativ de pacienți.

- Continuarea după publicitate -

Tribunalul București a pronunțat o sentință de 3 ani și 4 luni de închisoare ca pedeapsă că ar fi înșelat cel puțin nouă persoane în perioada martie – decembrie 2018. Acest caz a provenit din plângerile mai multor chirurgi români adevărați, care începuseră să suspecteze activitățile impostorului.

După deschiderea anchetei în România și condamnarea sa ulterioară, „chirurgul” a dispărut, dar a fost în cele din urmă localizat și arestat. În prezent, Politi se află în arest și așteaptă procesul de extrădare în România.

Sursa foto: ondavasca.com